Hae TaiYo:n hallitukseen 2023!

Haluatko vaikuttaa itse siihen, mitä Taideyliopiston ylioppilaskunta tekee ensi vuonna? Millainen se on, mitä asioita se ajaa, miten yliopistoyhteisöä kehitetään? Hae TaiYo:n hallitukseen 2023!

TaiYo:n edustajisto on valinnut hallituksenmuodostajaksi Viivi Tigerstedtin. Hän muodostaa hallituksen muista hakijoista, ja edustajisto nimittää uuden hallituksen joulukuun alussa.

Hallitus johtaa ylioppilaskunnan toimintaa ja arkea. Se on opiskelijan edunvalvoja, joka järjestää tapahtumia, kommunikoi yliopistomme ja opiskelijoiden välillä sekä edustaa opiskelijoita ulospäin. Hallitus kokoontuu lukukausien aikana yleensä kerran viikossa, minkä lisäksi hallituksen jäsenet työskentelevät jonkin verran itsenäisesti kokousten ulkopuolella. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja mukaan lukien 6–10 jäsentä, ja jäseniä valitaan vähintään yksi joka akatemiasta, josta on enemmän kuin yksi ehdokas. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallituksen tehtävä on ajaa opiskelijoiden asiaa Taideyliopistossa. Se rakentaa akatemioiden välistä yhteistyötä järjestämällä erilaisia tapahtumia, kuten juhlia ja keskustelutilaisuuksia ja toisaalta keskustelee yliopiston hallinnon kanssa ajankohtaisista, opiskelijaa koskettavista asioista. Suomen ylioppilaskuntien liiton kautta hallitus on mukana vaikuttamassa opiskelijoiden asemaan myös valtakunnallisesti, minkä lisäksi se tuo kulttuuripoliittisiin kysymyksiin poikkitaiteellista opiskelijanäkökulmaa. Hallituksen puheenjohtaja johtaa ylioppilaskuntaa yhdessä pääsihteerin kanssa, vastaa hallituksen toiminnasta ja edustaa ylioppilaskuntaa niin Taideyliopistossa kuin julkisuudessakin.

Hallituksessa toimiminen ei edellytä erityistä aiempaa kokemusta ylioppilaskunnasta tai muista opiskelijajärjestöistä – kiinnostus riittää. Sen vastineeksi ylioppilaskunnan hallituksessa saa kokemusta vaikuttamistyöstä, järjestötoiminnasta ja hallinnosta, siis rakenteista Taideyliopistossa ja yhteiskunnassa. Hallituslaisen tie voi vuoden aikana viedä niin esiintymislavalle kuin kahvipöytään keskeisimpien nykyisten ja tulevien päättäjien kanssa, ja hallitusvuodesta voi halutessaan rakentaa hyvinkin omannäköisensä.

Hallituksen jäsenen työmäärä mitoitetaan niin, että hallituksessa olo on mahdollista opintojen ohella. Puheenjohtajalta tehtävä vaatii noin puolipäiväistä sitoutumista koko vuodeksi, muilta hallituksen jäseniltä muutaman tunnin työpanosta viikossa. Puheenjohtaja saa tehtävästään kunnon palkkion, ja muillekin hallituksen jäsenille maksetaan pienempi korvaus. Tehtävään saa perehdytyksen, minkä lisäksi hallituksen rinnalla ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa pyörittävät myös pääsihteeri ja muut työntekijät. Hallituksen edellytetään sitoutuvan tehtävään lähtökohtaisesti koko vuodeksi 2023.

TaiYo:n hallitukseen voi hakea kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen. Jos olet kiinnostunut, lähetä vapaamuotoinen hakemus hallituksenmuodostaja Viivi Tigerstedtille (viivi.tigerstedt@uniarts.fi) maanantaihin 5.12. klo 15.00 mennessä. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut hallituksessa toimimisesta ja miksi juuri sinä olisit siinä hyvä.

Hallitusvuosi on mieleenpainuva ja ainutlaatuinen kokemus, joten kannustamme lämpimästi juuri sinua hakemaan mukaan! Älä ajattele, ettet osaisi tai olisi tarpeeksi hyvä – hallituksen jäsenet perehdytetään tehtäväänsä ja kuten sanottua, tärkeintä on innostus hallituksessa toimimiseen. Jos heräsi mitä tahansa kysyttävää, älä epäröi kysyä lisätietoja hallituksenmuodostaja Viiviltä!