Hyvinvointi ja terveys

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tarjoaa yliopistojen perustutkinto-opiskelijoille terveydenhoito-, mielenterveys-, hammashuolto- ja verkkopalveluita. YTHS:n palveluita voi käyttää maksettuaan terveydenhoitomaksun, joka sisältyy automaattisesti ylioppilaskunnan jäsenmaksuun (ei koske jatko-opiskelijoita). YTHS:n jonot ovat toisinaan pitkät, joten ei kannata jättää hyödyntämättä ensimmäisen vuoden opiskelijoille suunnattuja kutsuja terveys- ja hammastarkastuksiin. Myöhemmin hammaslääkärille pääsyä voi joutua odottelemaan pitkäänkin.

YTHS:n toimipisteet sijaitsevat Töölössä (Töölönkatu 37 A, lähellä Sibelius-Akatemian T-taloa) ja Otaniemessä (Otakaari 12). Neuvonta- ja ajanvarauspuhelin puh. 046 710 1027, palveluneuvonta puh. 046 710 1466. Tarkista tarkemmat puhelinnumerot ja aukioloajat osoitteesta www.yths.fi. YTHS:n nettisivuilla on myös runsaasti tietoa terveydestä ja sairauksista sekä nettitohtori.

YTHS:n käyttöoikeuden voimassaolo

YTHS:n palveluja voi käyttää valmistumisesta huolimatta yhtä pitkään kuin ylioppilaskunnan jäsenyyskin on voimassa, eli opiskelijakortin tarran mukaisesti joko lukukauden tai lukuvuoden loppuun (esimerkiksi lukuvuosi 2017-2018 tarkoittaa heinäkuun 2018 loppuun saakka).

Opintojaan seuraavanakin lukukautena/lukuvuonna jatkavat opiskelijat voivat käyttää palveluja vanhalla lukukausi-/lukuvuositarralla elokuun loppuun (31.8.) saakka. 1.9. alkaen opiskelijalla tulee olla opiskelijakortissaan voimassaoleva lukukausi-/lukuvuositarra tai opintotoimiston läsnäolotodistus todisteena ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisesta uudelle lukuvuodelle.

Opintopsykologi ja oppilaitospappi

Taideyliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä ovat opintopsykologi Kalle Partanen ja oppilaitospastori Henri Järvinen. He ovat kumpikin ammattilaisia, jotka pystyvät tarvittaessa ohjaamaan avunsaajaa eteenpäin. Keskustelut heidän kanssaan ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia.

Opintopsykologi tukee opiskeluasi

Opinnot takkuavat? Työt eivät valmistu, aikataulut eivät pidä? Ylikierroksilla, uupuminen uhkaa? Tauko opinnoissa, paluu askarruttaa? Into kateissa? Jännittää?

Opintopsykologit auttavat taideyliopiston opiskelijoita opiskeluun liittyvissä kysymyksissä. Opintopsykologi Kalle Partanen tapaa Taideyliopiston opiskelijoita Sibelius-Akatemialla, Teatterikorkeakoululla ja Kuvataideakatemialla, päivät voivat vaihdella. Halutessasi voit hakeutua ohjaukseen myös Helsingin yliopiston tiloihin Kruununhakaan, jossa kuka tahansa Helsingin yliopiston opintopsykologeista voi tavata sinua.

Ajanvarauksen voit tehdä kätevästi alla olevan linkin takaa löytyvällä yhteydenottolomakkeella. Yhteydenotot ovat luottamuksellisia ja lomake tulee ainoastaan opintopsykologin käyttöön. Lomakkeen lisäksi yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse, opintopsykologi(at)helsinki.fi.

Yhteydenottolomake: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/44641/lomake.html

Oppilaitospastori

Helsingin seurakuntayhtymän oppilaitostyön ja Taideyliopiston yhteisellä sopimuksella Taideyliopistolla toimii sekä opiskelijoiden että työntekijöiden palveluksessa oppilaitospastori Henri Järvinen.Papin kanssa voi puhua ilosta, ikävästä, murheesta ja mukavasta kuten tavallisesta arjestakin. Kaikesta voidaan puhua, mutta sinä päätät aiheet. Mahdollisia ovat myös erilaiset konsultaatiot ja alustukset, vierailut ja tapaamiset eri kokoonpanoin. Papilla on vaitiolovelvollisuus. Sopimuksesta myös mm. kirkollisia toimituksia ja retriittejä. Sovitaan yhdessä.

Oppilaitospastori Henri Järvinen, puh.  050 355 9294, henri.jarvinen(at)evl.fi.
Kuvataideakatemian vastaanotto Elimäenkadulla 6. kerroksessa keskiviikkoisin klo 15-16.
Sibelius-Akatemian vastaanotto Musiikkitalon luokassa S-4105 tiistaisin.
Teatterikorkeakoulun vastaanotto TeaKin huoneessa 501 perjantaisin.

Häirintäyhdyshenkilöt

Oletko kohdannut opiskeluympäristössäsi kiusaamista, syrjintää, seksuaalista tai muuta häirintää tai muulla tavoin epäasiallista kohtelua? Voit olla asiasta yhteydessä ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöihin, joilta voi pyytää neuvoa ja tukea sekä keskustella tilanteesta luottamuksellisesti. Häirintäyhdyshenkilöt toimivat opiskelijoiden vertaistukihenkilöinä ja voivat tarvittaessa omalta osaltaan auttaa tilanteen selvittämisessä Taideyliopiston epäasiallisen kohtelun ehkäisemisen toimintaohjeen mukaisesti.

Häirintäyhdyshenkilöinä toimii kaikkien kolmen akatemian opiskelijoita, mutta voit ottaa vapaasti yhteyttä keneen tahansa heistä akatemiarajoista riippumatta. Häirintäyhdyshenkilöinä toimivat tällä hetkellä:
Júlia Heéger (SibA), julia.heeger (ät) uniarts.fi
Mikael Kinanen (KuvA), mikael.kinanen (ät) uniarts.fi

Nyyti ry

Nyyti edistää ja tukee opiskelijoiden henkistä hyvinvointia ja elämänhallintakykyä mm. järjestämällä ryhmiä, kursseja ja seminaareja opiskelijoille. Tutustu Nyytin elämäntaitokursseihin, hengailuiltoihin tai nettiryhmiin tarkemmin osoitteessa www.nyyti.fi

Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki
toimisto(at)nyyti.fi
puh. 09-6840 660 (toimisto)

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s