Opiskelijakortti

Opiskelijakortilla voi todistaa kaikkialla Suomessa olevansa opiskelija ja päästä näin YTHS:n palveluiden piiriin sekä saada opiskelija-alennusta mm. opiskelijaravintoloissa, VR:n ja Matkahuollon lipuista sekä sadoissa kulttuurilaitoksissa ja kaupoissa.

Taideyliopiston ylioppilaskunnan jäsenten opiskelijakortit toimittaa Frank. Itse kortin lisäksi Frank tarjoaa myös opiskelijoiden etupalvelun, joka neuvottelee ja tarjoaa niin yliopisto-, ammattikorkeakoulu-, ammattikoulu- kuin lukio-opiskelijoille räätälöityjä upeita alennuksia mm. Maceista vakuutuksiin ja Hesarista kännykkäliittymiin. Frankin etujen avulla voit säästää vuosittain todella pitkän pennin!

Opiskelijakortin voi tilata joko perinteisenä muovisena tai älypuhelimessa toimivana digitaalisena korttina, ja joko maksuominaisuudella varustettuna tai ilman. Lisämaksua vastaan kortin voi tilata myös kansainvälisenä ISIC-korttina, jolla saa opiskelijaetuja ympäri maailman. Eri korttivaihtoehtojen hinnat vaihtelevat ominaisuuksien mukaan (osa on myös täysin ilmaisia!), ja ajantasainen tieto tarjolla olevista korttivaihtoehdoista hintoineen löytyy aina osoitteesta www.frank.fi/opiskelijakortti.

Jatkotutkinto- eli tohtoriopiskelijoille on erillinen kortti, joka ei oikeuta YTHS:n palveluihin eikä esim. VR:n tai Matkahuollon alennuksiin, ja jolla Kela-tuetun opiskelijaruokailun hinta on eri kuin perustutkinto-opiskelijalle. Ajantasainen tieto jatko-opiskelijoille tarjolla olevista korttivaihtoehdoista hintoineen löytyy osoitteesta www.frank.fi/jatko-opiskelijakortti.

Näin tilaat opiskelijakortin

Kortti tilataan ja maksetaan sähköisesti osoitteessa www.frank.fi, josta löytyy myös lisätietoa eri korttivaihtoehdoista sekä ajankohtaiset tiedot Frankin opiskelija-alennuksista ja -eduista.

 1. Opiskelijakortin tilaamista varten tarvitset seuraavat asiat:
  • Digitaalisen passikuvamaisen valokuvan itsestäsi. Kuvan tulee olla jpeg-formaatissa, neliön muotoinen ja värillinen.
  • Toimivan maksuvälineen, jos tilaat maksullisen kortin. Kortin voi maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla (debit ja credit), mutta ei valitettavasti verkkopankissa.
  • Kortin tilaamisen edellytyksenä on, että olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun.
  • Jos haluat kortin, jossa on maksuominaisuus, tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen. Mikäli sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, maksuominaisuudella varustettuja opiskelijakortteja varten täytyy sopia Danske Bankin kanssa tapaamisesta. Mikäli haluat kortin, jossa ei ole maksuominaisuutta, opiskelijanumero riittää tilaamiseksi (jos et tiedä opiskelijanumeroasi, voit pyytää apua opintopalveluista tai TaiYo:n toimistosta).
 2. Mene osoitteeseen www.frank.fi/opiskelijakortti ja tee korttitilaus seuraamalla sivuston ohjeita.
 3. Digitaalinen opiskelijakortti on käytettävissäsi välittömästi tilauksen jälkeen (aivan lukuvuoden alussa voi esiintyä pieniä viiveitä). Muovinen kortti toimitetaan suoraan kotiisi 2-3 viikon kuluessa tilauksesta.
 4. Muovinen kortti ei ole voimassa eikä sitä voi käyttää ennen kuin siinä on voimassaoleva lukuvuositarra. Tule siis hakemaan sellainen ylioppilaskunnan toimistosta.

Jos sinulla on kysymyksiä opiskelijakortteihin liittyen, voi vastausta etsiä Frankin FAQ-sivulta. Voit toki myös ottaa yhteyttä TaiYo:n toimistoon (puh. 040 710 4298, taiyo@uniarts.fi) tai Frankin asiakaspalveluun (info@frank.fi).

Lukuvuositarrat

Voimassa olevia lukuvuositarroja saa opiskelijakortteihin TaiYo:n toimistolta sen aukioloaikoina 16.8. alkaen. Toimiston tarkat aukioloajat löytyvät Yhteystiedot -sivulta. Elo-syyskuun vaihteessa perustetaan lisäksi erilliset tarranjakopisteet KuvAn ja TeaKin tiloihin; myös näiden tarkemmat aukioloajat löytyvät Yhteystiedot -sivulta.

Uudet opiskelijat

Uusille opiskelijoille kortin tilaaminen onnistuu valitettavasti vasta, kun yliopisto on ehtinyt syöttää kaikki uudet opiskelijat opiskelijarekisteriinsä, käytännössä yleensä elokuun 10. päivän tienoilla. Huomaathan myös, että muovinen opiskelijakortti ei ole voimassa ennen kuin siihen on liimattu lukuvuositarra – muista siis käydä hakemassa lukuvuositarra korttiisi TaiYo:n toimistolta!

Vanhat opiskelijakortit

Ennen vuotta 2013 käytössä olleet Lyyra- ja Antenna-kortit kelpaavat vielä monin paikoin, mutta emme voi taata että ne hyväksytään edelleen kaikkialla. Kenenkään ei siis ole pakko vaihtaa korttia, vaan myös vanhoihin kortteihin annetaan normaaliin tapaan lukuvuositarrat läsnäoleviksi ilmoittautuneille ylioppilaskunnan jäsenille. Aktiivisesti opiskelijaetuja hyödyntäville on kuitenkin suositeltavaa hankkia vanhan tilalle entistä monipuolisempi kortti Frankin kautta.