Opiskelijakortti

Opiskelijakortilla voi todistaa kaikkialla Suomessa olevansa opiskelija ja päästä näin YTHS:n palveluiden piiriin sekä saada opiskelija-alennusta mm. opiskelijaravintoloissa, VR:n ja Matkahuollon lipuista sekä sadoissa kulttuurilaitoksissa ja kaupoissa.

Taideyliopiston ylioppilaskunnan jäsenten opiskelijakortit toimittaa Frank. Itse kortin lisäksi Frank tarjoaa myös opiskelijoiden etupalvelun, joka neuvottelee ja tarjoaa niin yliopisto-, ammattikorkeakoulu-, ammattikoulu- kuin lukio-opiskelijoille räätälöityjä upeita alennuksia mm. Maceista vakuutuksiin ja Hesarista kännykkäliittymiin. Frankin etujen avulla voit säästää vuosittain todella pitkän pennin!

Opiskelijakortin voi tilata joko maksuominaisuudella tai ilman ja kotimaisena tai kansainvälisenä korttina, minkä lisäksi jatko-opiskelijoille on oma korttinsa. Lisämaksua vastaan kortin voi tilata myös kansainvälisenä ISIC-korttina, jolla saa opiskelijaetuja ympäri maailman. Käytännössä korttivaihtoehdot ovat:

Opiskelijakortti maksuominaisuudella (hinta 15,10 €)
 • Kortti toimii perinteisen opiskelijakortin lisäksi myös maksukorttina. Voit siis sekä todistaa olevasi opiskelija (eli saada kaikki alennukset) ja maksaa ostoksesi samalla kortilla. Kortilla voi maksaa kaikissa MasterCardin hyväksymissä liikkeissä, sekä nostaa rahaa ympäri maailman. Kortti on tarkoitettu perustutkinto-opiskelijalle.
 • Kortissa on perinteisen sirumaksamisen lisäksi myös lähilukuominaisuus.
 • Kortti toimii lataus- eli prepaid-periaatteella
  • Kortin veloitukset tapahtuvat Elisa Lompakko -palvelun kautta,  johon rekisteröidytään kortin tilaamisen yhteydessä.
  • Opiskelijan tulee aktivoida korttinsa Elisa Lompakossa ja siirtää rahaa Elisa Lompakkoon, niin kortti on käyttövalmis.
 • Korttiin voi lisäksi valita ISIC-ominaisuuden (lisämaksu 15 €). Tällöin kortti toimii myös kansainvälisenä opiskelijakorttina, jolla voit todistaa opiskelijastatuksesi ympäri maailmaa ja saada alennuksia yli 120 maassa.
 • Tilataksesi kortin tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja suomalaisen puhelinnumeron.
 • Kortti toimitetaan postitse kotiisi.
Opiskelijakortti ilman maksuominaisuutta (Hinta 15,10 €)
 • Vanhanmallinen perustutkinto-opiskelijan opiskelijakortti, jolla voit todistaa olevasi opiskelija ja näin saada kaikki opiskelija-alennukset.
 • Tilataksesi kortin et tarvitse suomalaista henkilötunnusta, vaan oman opiskelijanumerosi.
 • Korttiin ei voi valita ISIC-ominaisuutta. Voit tilata itsellesi erillisen ISIC-kortin Kilroylta.
 • Kortti toimitetaan ylioppilaskunnan toimistolle.
Jatko- ja sivutoimisen opiskelijan opiskelijakortti (Hinta 15,10 €)
 • Jatko- ja sivutoimisille opiskelijoille tarkoitettu vihreä kortti, jolla saat omalle opiskelijaryhmällesi tarkoitetut opiskelija-alennukset. Kortti ei oikeuta VR:n tai Matkahuollon alennuksiin eikä YTHS:n palveluihin. Lisäksi Kela-tuetun opiskelijaruokailun hinta on eri kuin perustutkinto-opiskelijalle.
 • Korttiin EI voi liittää ISIC– tai maksuominaisuutta
 • Kortti toimitetaan ylioppilaskunnan toimistolle.

Näin tilaat opiskelijakortin

Kortti tilataan ja maksetaan sähköisesti osoitteessa www.frank.fi, josta löytyvät myös ajankohtaiset tiedot Frankin opiskelija-alennuksista ja -eduista.

 1. Opiskelijakortin tilaamista varten sinulla pitää olla digitaalinen passikuvamainen valokuva itsestäsi sekä keino maksaa kortti tilauksen yhteydessä (verkkopankki tai luottokortti) – jos sinulla on ongelmia jomman kumman kanssa, ota yhteyttä ylioppilaskunnan toimistoon. Maksuominaisuudella varustetun kortin tilaamiseen tarvitaan suomalainen henkilötunnus ja korttiin ilman maksuominaisuutta taas opiskelijanumero (KuvAssa opiskelijakortin tunnus), jonka voit tarkistaa oman akatemiasi opiskelijapalveluista tai TaiYo:n toimistosta. Kortin hinta on 15,10 € (kv. ISIC-kortti 30,10 €).
 2. Mene osoitteeseen www.frank.fi ja tee korttitilaus seuraamalla sivuston ohjeita. Tilauksen tehtyäsi saat seurantalinkin, jonka avulla voit seurata tilauksesi edistymistä aina painoon asti.
 3. Jos olet tilannut opiskelijakortin ilman maksuominaisuutta, korttisi saapuu ylioppilaskunnan toimistoon n. 3-4 päivän kuluessa siitä, kun se on linkin mukaan ”toimituksessa”. Ota mukaan henkilötodistus tullessasi hakemaan korttia.
  Jos olet tilannut maksuominaisuudella varustetun kortin, saat valmiin kortin suoraan kotiisi. HUOM! Kortti ei ole voimassa eikä sitä voi käyttää ennen kuin siinä on voimassaoleva lukuvuositarra. Tule siis hakemaan sellainen ylioppilaskunnan toimistosta. Tarvitset henkilötodistuksen mukaan myös silloin, kun olet tulossa hakemaan ensimmäistä lukuvuositarraa uuteen korttiin.
 4. Kortin pitäisi olla valmis 3 viikon kuluessa tilauksen jättämisestä (muulloin kuin lukukausien alussa kortit valmistuvat yleensä nopeammin). Korttien tilaukseen liittyvissä kysymyksissä ja epäselvissä tilanteissa paras taho auttamaan on Elisan asiakaspalvelu, jonka tavoitat numerosta 010 2662 000 ma–pe 8–19, la 10–16.30, sulkupalvelu 24h (hinta 0,084€/puh + (0,06€/min, matkap. 0,17€/min).

Jos sinulla on kysymyksiä opiskelijakortteihin liittyen, ota yhteyttä TaiYo:n toimistoon (puh. 040 710 4298, taiyo-toimisto (at) uniarts.fi).

Kaikki taideyliopistolaisten tilaamat uudet opiskelijakortit on toimittanut siis kesästä 2013 lähtien Frank, eikä KuvAssa ja TeaKissa aiemmin käytössä olleita Antenna-kortteja voi enää tilata. Kenenkään ei kuitenkaan ole pakko vaihtaa korttia, vaan kaikki vanhat kortit toimivat edelleen ja niihin annetaan normaaliin tapaan lukuvuositarrat läsnäoleviksi ilmoittautuneille ylioppilaskunnan jäsenille. Halutessaan vanhatkin opiskelijat voivat toki hankkia nykyisen tilalle uuden, entistä monipuolisemman kortin Frankin kautta.

Lukuvuositarrat

Voimassa olevia lukuvuositarroja saa opiskelijakortteihin TaiYo:n toimistolta sen aukioloaikoina 1.8. alkaen. Toimiston  tarkat aukioloajat löytyvät Yhteystiedot -sivulta. Alkusyksystä (24.8.-7.9.) perustetaan lisäksi erilliset tarranjakopisteet KuvAn ja TeaKin tiloihin; myös näiden tarkemmat aukioloajat löytyvät Yhteystiedot -sivulta.

Uudet opiskelijat

Uusien opiskelijoiden korttitoimitukset kestävät yleensä tavallista pidempään, koska heidän tietojensa vieminen yliopiston opiskelijarekisteriin kestää aikansa. Huomaathan myös, että opiskelijakortti ei ole voimassa ennen kuin siihen on liimattu lukuvuositarra. Jos olet tilannut itsellesi kortin maksuominaisuudella ja saanut sen kotiisi postitse, muista käydä hakemassa lukuvuositarra korttiin TaiYo:n toimistolta!