Tuutorointi

Hae opiskelijatuutoriksi! Apply to become a Student Tutor! Bli studenttutor!

Uskotko yhteisön voimaan? Haluatko toivottaa uusia ystäviä tervetulleeksi Taideyliopistoon? Haluatko oppia lisää ryhmistä ja niiden johtamisesta? Taideyliopiston tuutorirekry on nyt auki! Tarvitsemme monia käsiä, sydämiä ja aivoja levittämään punaisen maton auki uusille opiskelijoille – isosti, hauskasti ja hellästi. Tuutorit auttavat uusia opiskelijoita opintojen aloituksessa ja siihen liittyvissä käytännön asioissa sekä uuteen ympäristöön ja Taideyliopiston yhteisöön kotiutumisessa. Haku on auki NYT! 

Haemme tuutoreita, jotka haluavat tutustua uusiin ihmisiin ja rakentaa Taideyliopiston yhteisöä. Tuutorina toimimisessa ei tarvita sen ihmeempiä ennakkotietoja tai -taitoja: riittää, että tunnet perusasiat koulutusohjelmastasi ja tarvittaessa osaat myös kysyä neuvoa. Toivomme sinulta kommunikaatiokykyä, sitoutumista ja positiivista asennetta. Tuutoreilla on tärkeä rooli, jossa tutustut uusiin oman alasi opiskelijoihin, tuet heitä opintojensa alkumetreillä ja luot yhteistä me-henkeä. Haluamme myös kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita tuutoreiksi, suomen kielen taitoa ei vaadita.   Valinnat tehdään hakemusten perusteella. Kriteereinä ovat motivaatio, halu toimia muiden tuutoreiden kanssa yhdessä sekä yhteisöllisyyden kehittäminen. Arvioimme myös hakijoita ryhmänä, jotta tuutorit edustavat erilaisia näkökulmia monipuolisesti. 

     Tuutorin tehtäviin kuuluu:

 • osallistua kaikkien tuutoreiden yhteiseen tuutorikoulutukseen pe-la 12.-13.05.
 • osallistua pienryhmäkeskusteluun elokuun alussa
 • ottaa vastaan uusia opiskelijoita heidän aloittaessaan opintonsa, johtaa omaa ryhmää ja järjestää sen kanssa vähintään 4 tapaamista,
 • auttaa uusia opiskelijoita tutustumaan muihin opiskelijoihin ja opiskelijaelämään omassa akatemiassa ja koko Taideyliopistossa,
 • tutustuttaa uudet opiskelijat oman koulutusohjelmaansa sekä opinnoissa tarvittaviin työkaluihin,
 • laatia tuutorointiraportti ja osallistua tuutoroinnin palautetapaamiseen.

  Tuutorina toimimisesta saat:

 • 200 euron rahapalkkion,
 • 2 op suoritusmerkinnän, jos toimit ensimmäistä kertaa tuutorina.

  Merkkaa ihmeessä ainakin nämä päivät kalenteriisi jo nyt:

 • Pe – La 12.-13.05.2023 tuutorointikoulutus
 • Pienryhmäkeskustelut elokuun alussa
 • Ha xy.12. palaute- ja ryhmätapaaminen

  Tuutoroinnin tavoitteena on varmistaa, että jokaiselle uudelle opiskelijalle tarjotaan turvallinen tapa löytää oma yhteisönsä Taideyliopistolla. Yhtä tärkeää on, että kaikilla tuutoreilla on merkityksellinen tehtävä sekä mahdollisuus oppia ja kehittää omia taitojaan. Sinulla on mahdollisuus innostaa muita ja ylittää omatkin odotuksesi. Haluamme, että tämä kokemus on hyödyksi myös tulevissa seikkailuissasi. Ilmoittaumiset tehdään hakulomakkeen kautta 31.03. klo 23.59 mennessä.

Lisätietoja voi kysellä tuutorikoordinaattori Sakari Topilta (sakari.topi@uniarts.fi). Tule auttamaan uutta opiskelijaa opintojensa alkuun ja hae tuutoriksi!

 Tietosuoja: Lomakkeen tietoja käytetään vain tuutorien valintaan liittyviin tarkoituksiin ja ne hävitetään ilman aiheetonta viivytystä valinnan jälkeen. Tuutoriksi valitun hakijan yhteystiedot kuitenkin talletetaan yhteydenpitoa varten tehtävän keston ajaksi.