Uudet opiskelijat

Tervehdys, uusi opiskelija – Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) onnittelee ja toivottaa sinut tervetulleeksi opiskelemaan Taideyliopistoon!

 

Taideyliopistossa tutkintoa suorittavana opiskelijana kuulut automaattisesti myös TaiYo:on eli Taideyliopiston ylioppilaskuntaan. Ylioppilaskunnan tehtävänä on pitää opiskelijoiden ääntä esillä yliopiston päätöksenteossa, rakentaa yhteisöllisyyttä yli akatemiarajojen ja puhua taideopiskelijoiden ja taiteen puolesta yhteiskunnassa laajemminkin. Löydät meidät Instagramista ja Facebookista (@taiyoartsu), minkä lisäksi viestimme kaikkia opiskelijoita koskevista asioista viikottain sähköpostitse lähetettävissä viikkotiedotteissa sekä täällä nettisivuillamme.

 

Uuden opiskelijan muistilista
Taideyliopiston nettisivut opiskelijalle
Miten pääsen mukaan opiskelijayhteisöön?
Opinnoissa ja Taideyliopistolla vaikuttaminen

 

Tuutorointi

TaiYo järjestää yhdessä Taideyliopistn kanssa tuutoritoimintaa opintojesi alkutaipaleen helpottamiseksi.

Jokainen uusi opiskelija kuuluu tuutoriryhmään, jota johtaa tuutori eli vanhempi opiskelija, joka auttaa ja tukee uusia opiskelijoita opintojen aloitusvaiheessa. Tuutorilta voi kysyä mitä tahansa niin arkielämästä Helsingissä (Missä on lähin apteekki?) kuin oman akatemian käytännöistä (Miten ilmoittaudun kursseille?).

TaiYo:n kouluttaman tuutorin ensisijainen tehtävä on auttaa fuksia selviytymään käytännön asioissa. Vastuu opintoneuvonnasta on omalla akatemialla ja oppiaineella sekä opettajatuutoreilla, mutta toki opiskelijatuutorit vastaavat myös opintoihin liittyviin kysymyksiin parhaansa mukaan.

TaiYo:n tuutoritoimintaa vetää vuosittain erikseen palkattava tuutorikoordinaattori, joka vuonna 2023 on Sakari Topi (sakari.topi (ät) uniarts.fi). Lisää tietoa tuutoroinnista ja tuutorina toimimisesta antaa ylioppilaskunnan toimisto.

 

Vastaa