Uudet opiskelijat

Tervehdys, uusi opiskelija – Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) toivottaa sinut tervetulleeksi opiskelemaan Taideyliopistoon! Vuoden 2021 tiedot päivitetään tälle sivulle kesän aikana.

 

Jokaisessa suomalaisessa yliopistossa on oma ylioppilaskuntansa, ja TaiYo on kaikkien Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisö sekä etu- ja palvelujärjestö. Läsnäolevana perustutkinto-opiskelijana eli kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavana opiskelijana kuulut automaattisesti ylioppilaskuntaan, minkä lisäksi mm. vaihto-opiskelijat ja tohtorin tutkintoa suorittavat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi. TaiYo:n tehtävänä on toimia jäsentensä yhdyssiteenä, huolehtia opiskelijoiden eduista ja oikeuksista sekä tarjota opiskelua helpottavia palveluja.

Lue vuoden 2020 ylioppilaskunnan tervehdys ja TaiYo:n lyhyt esittely allaolevan linkin takaa! Lisäksi näiltä sivuilta löytyy paljon muutakin hyödyllistä tietoa ylioppilaskunnasta, opiskelusta Taideyliopistossa ja opiskelijan elämästä.

Tutustu ennen opintojesi alkua myös TaiYo:n toimittamaan Uuden opiskelijan oppaaseen! Uuden opiskelijan opas on tuhti tietopaketti Taideyliopistosta, sen käytännöistä, opiskelijan arjesta ja ylioppilaskunnasta. Voit ladata oppaan sähköisen version seuraavista linkeistä:

Uuden opiskelijan muistilista

Opiskelujen aloittaminen sujuu mukavammin, kun olet hoitanut ensin muutamat käytännön asiat kuntoon. Tarkempia ja kattavampia tietoja opiskelun alkuun liittyvistä käytännön asioista löytyy esim. ylläolevasta Fuksioppaasta, mutta tässä nopea listaus muutamista keskeisimmistä asioista:

Tuutorointi

TaiYo järjestää yhdessä Taideyliopiston kanssa tuutoritoimintaa opintojesi alkutaipaleen helpottamiseksi.

Jokainen uusi opiskelija kuuluu tuutoriryhmään, jota johtaa tuutori eli vanhempi opiskelija, joka auttaa ja tukee uusia opiskelijoita opintojen aloitusvaiheessa. Tuutorilta voi kysyä mitä tahansa niin arkielämästä Helsingissä (Missä on lähin apteekki?) kuin oman akatemian käytännöistä (Miten ilmoittaudun kursseille?).

TaiYo:n kouluttaman tuutorin ensisijainen tehtävä on auttaa fuksia selviytymään käytännön asioissa. Vastuu opintoneuvonnasta on omalla akatemialla ja oppiaineella sekä opettajatuutoreilla, mutta toki opiskelijatuutorit vastaavat myös opintoihin liittyviin kysymyksiin parhaansa mukaan.

TaiYo:n tuutoritoimintaa vetää vuosittain erikseen palkattava tuutorikoordinaattori, joka vuonna 2020 on Hannu Jaakkola (taiyo-toimisto (ät) uniarts.fi). Lisää tietoa tuutoroinnista ja tuutorina toimimisesta antaa ylioppilaskunnan toimisto.

Leave a reply