Jäsenmaksu

Taideyliopiston ylioppilaskuntaan (TaiYo) kuuluvat automaattisesti kaikki kandidaatin tai maisterin tutkintoa Taideyliopistossa suorittavat perustutkinto-opiskelijat. Jokaisen perustutkinto-opiskelijan on suoritettava TaiYo:n jäsenmaksu ilmoittautuessaan läsnäolevaksi tulevalle lukukaudelle tai -vuodelle. Ilmoittautumisaika on vuosittain 2.5.–10.8. Taideyliopisto antaa tarkemmat ilmoittautumisohjeet, esimerkiksi Taideyliopiston intranetissä Artsissa täällä. Myös tohtoriopiskelijat, vähintään kolme kuukautta Taideyliopistossa opiskelevat vaihto-opiskelijat sekä erillisiä opettajan pedagogisia opintoja tai tietyin edellytyksin täydentäviä opintoja suorittavat opiskelijat voivat halutessaan liittyä TaiYo:n jäseneksi missä vaiheessa lukuvuotta tahansa maksamalla jäsenmaksun.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu ei ole yliopiston lukukausimaksu, vaan sillä rahoitetaan ylioppilaskunnan toimintaa. Ylioppilaskunnan tehtävänä on pitää opiskelijoiden ääntä esillä yliopiston päätöksenteossa, rakentaa yhteisöllisyyttä yli akatemiarajojen ja puhua taideopiskelijoiden ja taiteen puolesta yhteiskunnassa laajemminkin. Lisätietoa ylioppilaskunnan toiminnasta saat näiltä nettisivuilta ja löydät meidät myös sekä Instagramista että Facebookista (@taiyoartsu). TaiYo on muiden ylioppilaskuntien tavoin itsenäinen julkisoikeudellinen yhteisö, joka ei ole osa Taideyliopiston hallintoa vaan toimii taloudellisesti ja hallinnollisesti täysin itsenäisesti. Jäsenmaksun suuruuden päättää aina vuosittain ylioppilaskunnan edustajisto, ja TaiYo:n jäsenmaksu on yksi Suomen edullisimmista.

YTHS:n terveydenhoito on maksettava erikseen

1.1.2021 alkaen YTHS:n terveydenhoitomaksua ei enää peritä ylioppilaskunnan jäsenmaksun osana, vaan korkeakouluopiskelijoille pakollinen YTHS-maksu on maksettava erikseen. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Lisätietoja: Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Muutoksen taustalla on lakimuutos, jonka myötä myös ammattikorkeakouluopiskelijat pääsevät YTHS:n palveluiden piiriin, mutta samalla vaihto-opiskelijat valitettavasti menettävät niiden käyttöoikeuden. Jatko-opiskelijoiden jäsenmaksuun tai palveluihin muutos ei vaikuta millään tavalla.

Jatko-opiskelijoiden (tohtoriopiskelijoiden) jäsenmaksu

Jatko-opiskelijoille ylioppilaskunnan jäsenyys on vapaaehtoinen mutta suositeltava. Jatko-opiskelijat eivät voi käyttää YTHS:n palveluita ja heidän opiskelijakortilla saamansa alennukset ovat hiemat suppeammat, minkä vuoksi myös jatko-opiskelijoiden jäsenmaksu on selvästi perusopiskelijoiden jäsenmaksua pienempi. Jatko-opiskelijan jäsenmaksu oikeuttaa kaikkien TaiYo:n omien palvelujen (mm. avustukset, Taiteilijapankki, oikeusapu) käyttöön, ja jatko-opiskelijan opiskelijakortilla saa alennusta opiskelijaravintoloissa sekä mm. lukuisissa kulttuurilaitoksissa. Myös kaikki opiskelijaetupalvelu Frankin edut ja alennukset ovat ylioppilaskunnan jäseneksi liittyneen jatko-opiskelijan käytettävissä, ja yksin niiden avulla voi säästää todella pitkän pennin. Ylioppilaskunta myös huomioi jatko-opiskelijat edunvalvonnassaan.

Ohjeet jäsenmaksun maksamiseen

Lukuvuonna 2021–2022 TaiYo:n jäsenmaksun suuruudet ovat:
  • Perustutkintotason opiskelija, koko lukuvuoden jäsenmaksu 62,00 €
  • Perustutkintotason opiskelija, syys- tai kevätlukukauden jäsenmaksu 31,00 €
  • Jatko-opiskelija, koko lukuvuoden jäsenmaksu 42,00 € (vapaaehtoinen)
  • Jatko-opiskelija, syys- tai kevätlukukauden jäsenmaksu 21,00 € (vapaaehtoinen)

HUOM: Jatko-opiskelijoita ovat ainoastaan lisensiaatin tai tohtorin tutkintoa suorittavat. Kaikki muut (esim. maisterin tutkintoa tai erillisiä opettajan opintoja suorittavat) ovat perustutkintotason opiskelijoita!

HUOM: YTHS:n terveydenhoitomaksu on maksettava erikseen Kelalle. Lisätietoja: Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Jäsenmaksun maksaminen onnistuu kaikkein helpoimmin 3.–10.8. Pepissä, jossa voi myös ilmoittautua samalla läsnäolevaksi eikä muuta ilmoittautumista enää tarvita. Pepissä voi maksaa kaikkien kotimaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla sekä luottokortilla. Mikäli maksaminen ja ilmoittautuminen Pepissä ei onnistu, voi TaiYo:n jäsenmaksun maksaa myös pankkisiirtona allaolevalle tilille taikka käteisellä tai kortilla TaiYo:n toimistoon (yhteystiedot). Muistathan, että jos maksat tilisiirtona tai käteisellä/kortilla, pitää sinun vielä tämän jälkeen toimittaa kuitti jäsenmaksusta ja ilmoittautumislomake oman akatemian opintopalveluihin, jotta ilmoittautuminen rekisteröityy! Yhteystiedot: kuva.opintotoimisto@uniarts.fi (KuvA), siba.opintopalvelut@uniarts.fi (SibA), teak.opintoneuvonta@uniarts.fi (TeaK).

HUOM! Lukuvuosi-ilmoittautuminen tapahtuu 3.-10.8. Pepissä (Opintototietojärjestelmän vaihdoksesta johtuen lukuvuosi-ilmoittautuminen on suljettuna 2.8.2021 asti).

Jos maksat jäsenmaksun Pepin sijaan tilisiirtona, käytä seuraavia maksutietoja:

Saaja: Taideyliopiston ylioppilaskunta
Tilinumero (IBAN): FI77 5780 3820 1287 90
Viitenumero: 20132
BIC/SWIFT (ulkomailta maksettaessa): OKOYFIHH
Pankin osoite (ulkomailta maksettaessa): OP Financial Group, PO Box 308, 00101 Helsinki, Finland

HUOM 1: Jos jäsenmaksu maksetaan jonkun muun kuin opiskelijan omalta tililtä, tulee viestikenttään kirjoittaa ”jäsenmaksu” ja opiskelijan nimi.
HUOM 2: Jos olet unohtanut ilmoittautua ilmoittautumisaikana ja joudut ilmoittautuessasi maksamaan uudelleenkirjoittautumismaksun, huomaathan että se on maksettava eri tilille kuin TaiYo:n jäsenmaksu! Uudelleenkirjoittautumismaksu (35 €) maksetaan Taideyliopiston eikä TaiYo:n tilille (Saaja: Taideyliopisto, Tilinumero: FI40 5000 0120 2882 37 (BIC: OKOYFIHH), Akatemiakohtaiset viitenumerot: KuvA 700 00632, SibA 700 00658, TeaK 700 006 45).

Kehitysyhteistyömaksu maksetaan erikseen SYL:n tilille!

TaiYo kannustaa jälleen jäseniään tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä vähintään 5 euron lahjoituksen Suomen ylioppilaskuntien liiton kehitysyhteistyökeräykseen kehitysmaiden koulutusolojen parantamiseksi (lisätietoja ja keräyksen lupatiedot osoitteessa syl.fi/syl/kehitysyhteistyo). Poliisihallituksen päätöksellä kehy-maksua ei voi maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä, vaan se on maksettava erikseen SYL:n keräystilille. Kannustammekin kaikkia niin läsnäolevaksi kuin poissaolevaksi ilmoittautuvia tekemään kehy-lahjoituksen suoraan tilille Danske FI04 8000 1501 1968 45 (Saaja Suomen ylioppilaskuntien liitto ry, viesti ”Kehitysyhteistyölahjoitus”).

Jäsenmaksun palautus

Jos olet muuttanut jo tehdyn läsnäoloilmoittautumisesi poissaoloksi, perunut ilmoittautumisesi, luopunut tutkinnonsuoritusoikeudestasi tai valmistunut ennen uutta lukukautta jolle olit jo ehtinyt ilmoittautua läsnäolevaksi, voit hakea ylioppilaskunnan jäsenmaksun palautusta ko. ajalta. Jäsenmaksun palautusta on haettava syyslukukauden osalta viimeistään 30.9. ja kevätlukukauden osalta viimeistään 31.1.; näiden aikarajojen jälkeen ei palautusta enää myönnetä.

Palautusta haetaan ylioppilaskunnan toimistosta sen aukioloaikoina. Palautusta hakiessa on palautettava oheisen linkin takaa löytyvä lomake täytettynä (saatavilla myös ylioppilaskunnan toimistosta) ja esitettävä kuitti suoritetusta jäsenmaksusta sekä opiskelijakortti tarran poistamista varten. Palautusta hakiessa tulee muuttuneen ilmoittautumisstatuksen jo näkyä opintorekisterissä. Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä TaiYo:n toimistosta.

Voit ladata jäsenmaksun palautushakemuksen tästä.

Leave a reply