Jäsenmaksu

Taideyliopiston ylioppilaskuntaan (TaiYo) kuuluvat automaattisesti kaikki kandidaatin tai maisterin tutkintoa Taideyliopistossa suorittavat perustutkinto-opiskelijat. Jokaisen perustutkinto-opiskelijan on suoritettava TaiYo:n jäsenmaksu ilmoittautuessaan läsnäolevaksi tulevalle lukukaudelle tai -vuodelle – ilmoittautumisaika on vuosittain 15.5.–15.8., ja Taideyliopisto antaa tarkemmat ilmoittautumisohjeet. Myös tohtoriopiskelijat, yli 3 kuukautta Taideyliopistossa opiskelevat ulkomaalaiset vaihto-opiskelijat ja erillisiä opettajan pedagogisia opintoja tai erillisiä opetettavan aineen opintoja suorittavat opiskelijat voivat halutessaan liittyä TaiYo:n jäseneksi missä vaiheessa lukuvuotta tahansa maksamalla jäsenmaksun.

Kannattaa muistaa, että ylioppilaskunnan jäsenmaksu ei ole yliopiston lukukausimaksu, vaan jotain aivan muuta. TaiYo on kaikkien muiden ylioppilaskuntien tavoin julkisoikeudellinen yhteisö, jonka tehtävänä on toimia jäsenistönsä eli Taideyliopiston opiskelijoiden yhdyssiteenä ja edunvalvojana. Ylioppilaskunta ei ole osa Taideyliopiston hallintoa vaan toimii taloudellisesti ja hallinnollisesti täysin itsenäisesti, ja jäsenmaksulla rahoitetaan sen toiminta. Perustutkinto-opiskelijan jäsenmaksuuun sisältyy YTHS:n terveydenhoitomaksu 54 €, jonka myötä opiskelija voi käyttää YTHS:n terveyden- ja sairaanhoidon sekä mielenterveyden palveluja ilmaiseksi ja erikois- ja hammaslääkärin palveluja erittäin edullisesti. Jäsenmaksun suuruuden päättää aina vuosittain ylioppilaskunnan edustajisto, ja TaiYo:n jäsenmaksu on yksi Suomen edullisimmista.

Jatko-opiskelijoiden (tohtoriopiskelijoiden) jäsenmaksu

Jatko-opiskelijoille ylioppilaskunnan jäsenyys on vapaaehtoinen mutta suositeltava. Jatko-opiskelijat eivät voi käyttää YTHS:n palveluita ja heidän opiskelijakortilla saamansa alennukset ovat hiemat suppeammat, minkä vuoksi myös jatko-opiskelijoiden jäsenmaksu on selvästi perusopiskelijoiden jäsenmaksua pienempi. Jatko-opiskelijan jäsenmaksu oikeuttaa kaikkien TaiYo:n omien palvelujen (mm. Taiteilijapankki, PA-laitteiden vuokraus, oikeusapu) käyttöön, ja jatko-opiskelijan opiskelijakortilla saa alennusta opiskelijaravintoloissa sekä mm. lukuisissa kulttuurilaitoksissa. Myös kaikki opiskelijaetupalvelu Frankin edut ja alennukset ovat ylioppilaskunnan jäseneksi liittyneen jatko-opiskelijan käytettävissä, ja yksin niiden avulla voi säästää todella pitkän pennin. Ylioppilaskunta myös huomioi jatko-opiskelijat edunvalvonnassaan.

Ohjeet jäsenmaksun maksamiseen

Lukuvuonna 2016–2017 TaiYo:n jäsenmaksun suuruudet ovat:
  • Perustutkintotason opiskelija, koko lukuvuoden jäsenmaksu 112,00 €
  • Perustutkintotason opiskelija, syys- tai kevätlukukauden jäsenmaksu 56,00 €
  • Jatko-opiskelija, koko lukuvuoden jäsenmaksu 40,00 € (vapaaehtoinen, ei sisällä YTHS:n palveluita)
  • Jatko-opiskelija, syys- tai kevätlukukauden jäsenmaksu 20,00 € (vapaaehtoinen, ei sisällä YTHS:n palveluita)

HUOM: Jatko-opiskelijoita ovat ainoastaan lisensiaatin tai tohtorin tutkintoa suorittavat. Kaikki muut (esim. maisterin tutkintoa tai erillisiä opettajan opintoja suorittavat) ovat perustutkintotason opiskelijoita!

Muista myös vapaahtoinen kehitysyhteistyömaksu!

TaiYo:n jäsenmaksun yhteydessä voit maksaa myös vapaaehtoisen SYL:n kehitysyhteistyömaksun (5,00 €) lisäämällä 5 euroa maksun loppusummaan. Kehitysyhteistyömaksulla tuetaan Suomen ylioppilaskuntien liiton kehitysyhteistyöhankkeita, joiden tavoitteena on kehitysmaiden koulutusolojen parantaminen (ks. lisätietoja ja keräyksen tiedot osoitteesta kehitysyhteistyo.syl.fi). Kehitysyhteistyömaksun voi maksaa myös poissaolevaksi ilmoittautuessa tilisiirtona allaolevalle tilille.

Maksaminen onnistuu helpoimmin WebOodissa

Jäsenmaksun maksaminen onnistuu kaikkein helpoimmin WebOodissa (weboodi.uniarts.fi), jossa voi myös ilmoittautua samalla läsnäolevaksi eikä muuta ilmoittautumista enää tarvita. WebOodissa voi maksaa kaikkien kotimaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla sekä luottokortilla (luottokorttimaksusta peritään 2 % maksutapalisä). Mikäli maksaminen ja ilmoittautuminen WebOodissa ei onnistu, voi TaiYo:n jäsenmaksun maksaa myös pankkisiirtona allaolevalle tilille taikka käteisellä tai kortilla TaiYo:n toimistoon (yhteystiedot; korttimaksusta peritään 2,75 % maksutapalisä). Muistathan, että jos maksat tilisiirtona tai käteisellä/kortilla, pitää sinun vielä tämän jälkeen toimittaa kuitti jäsenmaksusta oman akatemian opintopalveluihin, jotta ilmoittautuminen rekisteröityy! Yhteystiedot: kuva.opintotoimisto@uniarts.fi (KuvA; tarvitset lisäksi ilmoittautumislomakkeen), siba.opintopalvelut@uniarts.fi (SibA), teak.opintoneuvonta@uniarts.fi (TeaK).

Jos maksat jäsenmaksun WebOodin sijaan tilisiirtona, käytä seuraavia maksutietoja:

Saaja:  Taideyliopiston ylioppilaskunta
Tilinumero: FI77 5780 3820 1287 90 (BIC: OKOYFIHH) HUOM: uusi tilinumero!
Viitenumero:  20132

HUOM 1: Jos jäsenmaksu maksetaan jonkun muun kuin opiskelijan omalta tililtä, tulee viestikenttään kirjoittaa ”jäsenmaksu” ja opiskelijan nimi.
HUOM 2: Jos olet unohtanut ilmoittautua ilmoittautumisaikana ja joudut ilmoittautuessasi maksamaan uudelleenkirjoittautumismaksun, huomaathan että se on maksettava eri tilille kuin TaiYo:n jäsenmaksu! Uudelleenkirjoittautumismaksu (35 €) maksetaan Taideyliopiston (ei siis TaiYo:n) tilille FI16 1745 3000 1578 77.

Jäsenmaksun palautus

Jos olet muuttanut jo tehdyn läsnäoloilmoittautumisesi poissaoloksi, perunut ilmoittautumisesi, luopunut tutkinnonsuoritusoikeudestasi tai valmistunut ennen uutta lukukautta jolle olit jo ehtinyt ilmoittautua läsnäolevaksi, voit hakea ylioppilaskunnan jäsenmaksun palautusta ko. ajalta. Jäsenmaksun palautusta on haettava syyslukukauden osalta viimeistään 30.9. ja kevätlukukauden osalta viimeistään 31.1.; näiden aikarajojen jälkeen ei palautusta enää myönnetä.

Palautusta haetaan ylioppilaskunnan toimistosta sen aukioloaikoina. Palautusta hakiessa on palautettava oheisen linkin takaa löytyvä lomake täytettynä (saatavilla myös ylioppilaskunnan toimistosta) ja esitettävä kuitti suoritetusta jäsenmaksusta sekä opiskelijakortti tarran poistamista varten. Palautusta hakiessa tulee muuttuneen ilmoittautumisstatuksen jo näkyä opintorekisterissä. Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä TaiYo:n toimistosta.

Voit ladata jäsenmaksun palautushakemuksen tästä.

YTHS-maksun palautus

Jos kuulut Taideyliopiston ylioppilaskunnan lisäksi johonkin toiseen suomalaiseen ylioppilaskuntaan ja olet maksanut jäsenmaksun molempiin, voit hakea ylioppilaskunnan jäsenmaksun YTHS-osuuden palautusta ko. ajalta siitä ylioppilaskunnasta, johon maksoit jäsenmaksun viimeksi. YTHS-maksun palautusta on haettava syyslukukauden osalta viimeistään 30.9. ja kevätlukukauden osalta viimeistään 31.1.; näiden aikarajojen jälkeen ei palautusta enää myönnetä.

Palautusta haetaan ylioppilaskunnan toimistosta sen aukioloaikoina. Palautusta hakiessa on palautettava oheisen linkin takaa löytyvä lomake täytettynä (saatavilla myös ylioppilaskunnan toimistosta) ja esitettävä kuitit molempien ylioppilaskuntien jäsenmaksuista. Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä TaiYo:n toimistosta.

Voit ladata YTHS-maksun palautushakemuksen tästä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s