Osallistu yhteisön toimintaan!

Hei uusi opiskelija! Olet nyt osa Suomen suurinta taideopiskelijoiden yhteisöä! Opiskellessasi Taideyliopistossa, olet osa sen opiskelijayhteisöä sekä laajempaa yliopistoyhteisöä. 

Taideyliopiston ylioppilaskunta, opiskelijoiden yhteisö, koostuu meistä jokaisesta ja kaikista meistä yhdessä. On tärkeää, että yhteisössämme voi osallistua ja toimia turvallisesti juuri sellaisena kuin on, omien resurssien ja kiinnostuksen mukaan. Ylioppilaskunnan toiminnassa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, jotka löydät täältä (https://taiyo.fi/turvallisemman-tilan-periaatteet/)

Yhteisömme tarjoaa paljon mahdollisuuksia, joista löydät esimerkkejä alta, mutta jos itselle sopivaa tai kiinnostavaa tekemistä ei löydy, sitä voi myös luoda! Tästä voit aina olla yhteydessä TaiYo:n, eli ylioppilaskunnan hallituslaisiin ja työntekijöihin, he ovat olemassa ja työskentelevät juuri yhteisöä ja opiskelijoita varten.

 

Taideyliopiston ylioppilaskunnassa voit olla mukana toiminnassa monin eri tavoin: edustajistossa päättämässä suurista linjoista, hallituksessa pyörittämässä käytännön toimintaa, yliopiston hallinnossa opiskelijaedustajana, jaostoissa ja ainejärjestöissä aktiivina tai tapahtumissa vapaaehtoisena. Lähde rohkeasti mukaan ja kysy lisää jos jokin askarruttaa, uusille tyypeille on aina tarvetta!

  • Jokaisessa akatemiassa toimii TaiYo:n alaisuudessa oma akatemiajaosto, joka vastaa yhteisöllisyydestä, opiskelijaperinteistä ja monista tapahtumista kyseisen akatemian opiskelijoiden kesken.
  • Yliopiston päätöksenteossa on aina mukana myös hallinnon opiskelijaedustajia eli ”hallopedeja”, jotka TaiYo nimittää. Jos haluat vaikuttaa esimerkiksi opintoihin, opintoihin liittyviin käytäntöihin ja yliopiston asioihin, voit hakea avoimia opiskelijaedustajan paikkoja.
  • Hallitus on TaiYo:n tärkein vaikuttamisen paikka. Kalenterivuodeksi valittava hallitus kokoontuu viikoittain, päättää juoksevista asioista, ottaa kantaa TaiYo:n nimissä taideopiskelijoiden puolesta ja pyörittää käytännön toimintaa.
  • Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Kahden vuoden kaudeksi vaaleilla valittava edustajisto kokoontuu noin viisi kertaa vuodessa ja päättää kaikkein tärkeimmistä asioista kuten toimintasuunnitelmasta, budjetista ja jäsenmaksusta sekä hallituksen valinnasta.
  • Monissa aineryhmissä ja koulutusohjelmissa toimii ainejärjestö, joka järjestää tapahtumia ja tiedottaa opiskelijoille aineryhmän ja sen opiskelijoiden asioista.
  • Virallisempien nimitysten sijaan voit myös olla avuksi matalalla kynnyksellä silloin kuin siltä tuntuu, esimerkiksi auttamalla tapahtumien järjestämisessä tai toteuttamalla itse koko opiskelijayhteisöä hyödyttäviä projekteja (siihen voi myös saada TaiYo:lta rahoitusta!). Erilaisista vapaaehtoismahdollisuuksista kuulet seuraamalla TaiYo:n somekanavia ja lukemalla sähköpostitse tulevaa viikkotiedotetta!
  • Myös osallistumalla TaiYo:n kaikkien akatemioiden opiskelijoille tarkoitettuihin tapahtumiin voit osallistua yhteisön toimintaan.

 

 

 

Vastaa