Joukkoliikenne

HSL

Pääkaupunkiseudulla on suhteellisen toimiva joukkoliikenneverkosto, jonka toiminnasta vastaa Helsingin seudun liikenne (HSL). Opiskelijoilla on pääkaupunkiseudun liikenteessä käytössä 50 % alennus matkakortilla maksettavista kertamatkoista ja joukkoliikenteen kausikorteista. HSL:llä on käytössä toimiva reittiopas, josta voi seurata joukkoliikenteen ajankohtaisia aikatauluja, reittimuutoksia ja reittejä paikasta a paikkaan b. Reittiopas tarjoaa neuvoja ja vinkkejä myös pyöräilyreitteihin.

Opiskelija-alennuksen saamiseksi sinun pitää päivittää matkakorttiisi opiskelijastatus. Se onnistuu opiskelijakorttia näyttämällä HSL:n palvelupisteissä. Alennus on voimassa kuluvan lukuvuoden elokuun loppuun saakka, tai syyslukukauden osalta joulukuun loppuun saakka. Se pitää siis päivittää vuosittain. Päivittämiseen riittää ajantasalla oleva opiskelijakortti, eli syyskuun alusta alkaen kortissasi pitää olla alkaneen lukuvuoden tai -kauden tarra. 30 vuotta täyttäneet opiskelijat tarvitsevat lisäksi myönteisen opintotukipäätöksen KELA:lta. Mikäli sinulla ei ole opiskelijakorttia, voit saada alennuksen viemällä tämän lomakkeen täytettynä palvelupisteeseen. Huomaa, että lomakkeeseen tarvitaan myös oppilaitoksen leima.

VR ja Matkahuolto

VR ja Matkahuolto myöntävät pääsääntöisesti 50 % opiskelija-alennuksen matkalipuistaan. Matkahuollolla alennus on voimassa vähintään 80 km:n pituisissa matkoissa ja VR:lla alennus myönnetään kaikista junalipuista. VR:n ja Matkahuollon alennuksen saa esittämällä joko VR:n ja Matkahuollon oman opiskelijakortin, tai Matkahuollon ja VR:n logoilla varustetun opiskelijajärjestön myöntämän opiskelijakortin.

Leave a reply