Nya studerande

Hej nya studerande - Konstuniversitetets studentkår (KonSt) gratulerar dig och önskar dig varmt välkommen till Konstuniversitetet!

 

Som examensstuderande vid Konstuniversitetet tillhör du automatiskt också KonSt alltså Konstuniversitetets studentkår. Studentkårens uppgift är att föra studenternas röst fram i universitetets beslutsfattande, bygga en gemenskap över akademigränserna och förespråka konststuderanden samt konst i samhället på en bredare plan. Du kan hitta oss på Instagram och på Facebook (@taiyoartsu), och viktig information som berör dig som studerande finner du både här på vår webbsida samt i veckobrevet som skickas en gång i veckan per e-post.

 

Minneslista för nya studerande
Taideyliopiston nettisivut opiskelijalle
Hur kommer jag med i studentgemenskapen?
Påverka i studierna och på Konstuniversitetet

 

Tutorverksamhet

KonSt ordnar i samarbete med Konstuniversitetet tutorverksamhet för att hjälpa dig att komma igång med studierna.

Varje ny studerande hör till en tutorgrupp som leds av en tutor, dvs. en äldre studerande, som hjälper och stöttar nya studerande i början av studierna. Du kan fråga din tutor om vad som helst, till exempel om vardagslivet i Helsingfors (Var finns närmaste apotek?) eller rutinerna på den egna akademin (Hur anmäler jag mig till kurser?).

Tutorn, som utbildas av KonSt, har som sin främsta uppgift att hjälpa gulnäbbarna med praktiska frågor. Den egna akademin och läroämnet samt tutorlärarna ansvarar för studierådgivningen, men studenttutorerna svarar naturligtvis också på studierelaterade frågor så gott de kan.

TaiYo:n tuutoritoimintaa vetää vuosittain erikseen palkattava tuutorikoordinaattori, joka vuonna 2023 on Sakari Topi (sakari.topi (ät) uniarts.fi). Lisää tietoa tuutoroinnista ja tuutorina toimimisesta antaa ylioppilaskunnan toimisto.

 

Lämna ett svar