Join ArtSU’s Executive Board for 2023!

Haluatko vaikuttaa itse siihen, mitä Taideyliopiston ylioppilaskunta tekee ensi vuonna? Millainen se on, mitä asioita se ajaa, miten yliopistoyhteisöä kehitetään? Hae TaiYo:n hallitukseen 2023!

TaiYo:n edustajisto on valinnut hallituksenmuodostajaksi Viivi Tigerstedtin. Hän muodostaa hallituksen muista hakijoista, ja edustajisto nimittää uuden hallituksen joulukuun alussa.

The board manages the operations and daily life of the Student Union. It is an advocate of the student that organises events, communicates with our university and students and represents the students outside the university. During terms, the board usually meets once a week and the board members also do some independent work outside the meetings. The board includes 6–10 members including the Chairperson, and at least one member is chosen from each academy that has more than one candidate. The term of the board is one calendar year.

The task of the board is to function on behalf of students at Uniarts Helsinki. It builds cooperation between the academies by organising different events, such as parties and debates, and discusses topical things concerning students with the university administration. Through the National Union of University Students in Finland, the board also has an impact on the position of students on a national level. In addition, it brings a cross-disciplinary student perspective to arts policy questions. The Chairperson of the Board manages the Student Union together with the Secretary General, is in charge of the board’s operation and represents the Student Union, both within the university and in public.

Board work does not require any specific previous experience of the Student Union or other student organisations; interest in board work is enough. In exchange for working on the Board of the Student Union, you will gain experience of advocacy work, organisational activity and administration, i.e. the structures of Uniarts Helsinki and of society. During the year, board members may, for example, find themselves standing on a stage or having coffee with key current and future decision-makers. You yourself can determine what your work in the board will consist of. If you want to find an activist within you, then a year on ArtSU’s board offers a great opportunity to do so!

The workload of board members is designed so that being on the board is possible alongside studies. The Chairperson’s task requires approximately half a day’s commitment for the whole year, and the task of other board members requires a few hours’ work per week. The Chairperson receives proper reward for the task, and other board members are also paid lower compensation. Orientation is organised for the task, and alongside the board, the daily operation of the Student Union is also run by the Secretary General and the Secretary for Member Services and Interest Advocacy. In principle, the board is required to commit to the task for the whole year of 2023.

TaiYo:n hallitukseen voi hakea kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen. Jos olet kiinnostunut, lähetä vapaamuotoinen hakemus hallituksenmuodostaja Viivi Tigerstedtille (viivi.tigerstedt@uniarts.fi) maanantaihin 5.12. klo 15.00 mennessä. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut hallituksessa toimimisesta ja miksi juuri sinä olisit siinä hyvä.

Hallitusvuosi on mieleenpainuva ja ainutlaatuinen kokemus, joten kannustamme lämpimästi juuri sinua hakemaan mukaan! Älä ajattele, ettet osaisi tai olisi tarpeeksi hyvä – hallituksen jäsenet perehdytetään tehtäväänsä ja kuten sanottua, tärkeintä on innostus hallituksessa toimimiseen. Jos heräsi mitä tahansa kysyttävää, älä epäröi kysyä lisätietoja hallituksenmuodostaja Viiviltä!