N-building kitchen access

Terms of use of the Student Union kitchen

Tämän sopimuksen allekirjoittajana sitoudun noudattamaan seuraavia Taideyliopiston ylioppilaskunnan (TaiYo) keittiön käyttösääntöjä. 

 1. Kulku keittiöön tapahtuu Sibelius-Akatemian N-talon kulkulätkällä. Keittiön käyttäjä itse vastaa kulkulätkän hankkimisesta (ota yhteys N-talon vahtimestareihin), kun taas TaiYo huolehtii siitä, että kulkuoikeus keittiöön lisätään lätkälle tämän sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. 
 1. Keittiö ei ole kaikkien yleisessä käytössä, vaan ainoastaan ylioppilaskunnan työntekijöiden ja luot-tamushenkilöiden sekä kulkuoikeuden erikseen TaiYo:n kanssa sopimalla hankkineiden opiskelijoi-den käytössä. Keittiön ovea ei saa avata kenellekään toiselle – jos päästät jonkun muun keittiöön, olet vastuussa kaikesta tämän henkilön mahdollisesti aiheuttamasta vahingosta ja sotkusta! 
 1. The door must always be closed and locked after using the kitchen or when leaving the premises. 
 1. The user of the kitchen must always clean up their own mess and wash their own dishes! 
 1. The kitchenware of the Student Union must not be taken outside the Student Uni–on premises. 
 1. Jääkaapeista vain toinen ja kaapeista/hyllyistä vain osa on vapaasti kaikkien käytettävissä; loput on varattu TaiYo:n toimiston käyttöön. Kunkin (jää)kaapin oveen on merkitty, kenen käytössä se ja sen sisältö on – noudata tätä jakoa äläkä käytä toimiston käyttöön varattuja kaappeja sisältöineen. 
 1. Jos jääkaappiin tai kuivakaappiin jättää omia ruokatarvikkeita tai juomia, tulee niihin aina merkitä omistajan nimi. Merkitsemättömät tavarat kuivakaapissa ja yleisessä käytössä olevassa jääkaa-pissa ovat kaikille vapaata riistaa ja ne voidaan myös heittää vapaasti pois. 
 1. Vanhat ja pilalle menneet ruokatarvikkeet tulee aina heittää roskikseen/biojätteeseen. TaiYo:lla on oikeus heittää pois kaikki vanhaksi menneet elintarvikkeet, vaikka niissä olisi omistajan nimi. 
 1. Muiden merkitsemiin elintarvikkeisiin ei saa koskea, kuten ei myöskään ylioppilaskunnan jää-kaapissa/kaapissa/hyllyllä sijaitseviin elintarvikkeisiin. Esim. TaiYo:n avohyllyllä olevat kahvi, tee ja suodatinpussit eivät ole yleisessä käytössä, vaan jokaisen tulee hankkia omat kahvinsa! 
 1. Ylioppilaskunnan keittiökoneita (mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin) saa käyttää, kunhan toimii huolellisesti ja puhdistaa ne käytön jälkeen. 
 1. Rikkoutuneista astioista/tavaroista on ilmoitettava TaiYo:n toimistoon mahdollisimman pian. 
 1. Jälkensä siivoamatta jättänyt keittiön käyttäjä voidaan määrätä siivousvastuuseen ja tavaroita rikkonut korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Jos laiminlyö näitä sääntöjä toistuvasti, ylioppilas-kunta voi lopettaa ko. henkilön keittiön käyttöoikeuden. (HUOM: Kulunvalvontajärjestelmästä voi helposti selvittää myös jälkikäteen, kenen kulkulätkällä keittiötä on milloinkin käytetty!)