Taideyliopiston ylioppilaskunta on jatkossa kasvipohjainen ylioppilaskunta

Tiedote 29.11.2022, vapaa julkaistavaksi heti: Taideyliopiston ylioppilaskunta on jatkossa kasvipohjainen ylioppilaskunta

Taideyliopiston ylioppilaskunnan (TaiYo) edustajisto on päättänyt 25.11. kokouksessaan 6/22, että TaiYo on jatkossa täysin kasvipohjainen ylioppilaskunta.  

TaiYo on sitoutunut olemaan kokonaan kasvipohjainen, mikä tarkoittaa, että TaiYo tarjoaa tilaisuuksissaan sekä sidosryhmilleen ainoastaan kasvipohjaisia elintarvikkeita. Tämän lisäksi TaiYo suosii ensisijaisesti kotimaisia ruokatuotteita. Sitoutumalla kasvipohjaisuuteen Taideyliopiston ylioppilaskunta konkreettisesti toteuttaa keväällä hyväksytyn strategiaan kirjattua ekologisuus-arvoa. 

Edustajiston päätöksellä Taideyliopiston ylioppilaskunta liittyy kasvipohjaisten ylioppilaskuntien joukkoon. Aiemmin kasvipohjaisiksi ovat julistautuneet esimerkiksi LUT-yliopiston ylioppilaskunta ja Lapin yliopiston ylioppilaskunta.

Edustajisto on ylioppilaskunnan jäsenten vaaleilla valitsema 15-henkinen, ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin. Vuonna 2021 Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalien äänestysprosentti oli ennätyskorkea 47,68 %. Edustajisto on tänä vuonna muun muassa hyväksynyt TaiYo:n ensimmäisen strategian sekä päivittänyt ylioppilaskunnan säännöt.