Edustajistovaalit 2019

banner_828x315

Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään jälleen syksyllä 2019. Vaaleissa valitaan suhteellista vaalitapaa käyttäen ylioppilaskunnan edustajistoon 2 vuoden toimikaudeksi 15 varsinaista jäsentä ja 15 varajäsentä.

Ehdolle voivat asettua kaikki Taideyliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuneet Taideyliopiston ylioppilaskunnan jäsenet, ja ehdokasasettelu päättyy ke 9.10. klo 12.00. Äänioikeus on puolestaan kaikilla läsnäolevaksi ilmoittautuneilla TaiYo:n jäsenillä, ja äänestäminen tapahtuu to 31.10., ti 5.11. ja ke 6.11.2019 oman akatemian tiloissa.

Kannustamme kaikkia Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisistä asioista kiinnostuneita käyttämään ääntään vaaleissa! Allaolevien linkkien takaa löytyy tarkempia tietoja ja yksityiskohtaisempia ohjeita vaaleista (tietoja päivitetään sitä mukaan, kun ne varmistuvat).

KonSts delegationsval 2019 (information på svenska)
ArtSU’s Representative Council elections 2019 (information in English)

Edustajistovaalien 2019 viralliset dokumentit
Vaalijulistus
Kungörelse om val (på svenska)
Ehdokasilmoitus (Kandidatanmälan / Nomination form)
Vaaliliittosopimus (Avtal om valförbund / Coalition agreement)
Vaalirengassopimus (Avtal om valring / Alliance agreement)
Vaalimainostusohjeet
TaiYo:n vaalijärjestys

Tarkempaa tietoa edustajistovaaleista
Vaalien aikataulu
Kannattaako lähteä ehdolle?
Näin asetut ehdolle
Näin äänestät vaaleissa
Ohjeita ehdokkaalle
Tietoa edustajistotoiminnasta
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Ilmoittaudu vaalitoimitsijaksi
Edustajistovaalien 2017 tulos
Edustajistovaalien 2015 tulos
Edustajistovaalien 2013 tulos

Edustajistovaalien tiedotteet
Edustajistovaalit tulevat – lähde sinäkin ehdolle! (12.9.)

Edustajistosta lyhyesti

Edustajisto on tavallaan ylioppilaskunnan oma eduskunta. Edustajisto eli ”edari” käyttää TaiYo:n ylintä päätösvaltaa ja vetää linjat muun muassa siitä, mihin toiminnassa panostetaan, mitä mieltä ollaan asioista ja mihin rahaa käytetään. Konkreettisemmin edustajisto mm. päättää ylioppilaskunnan jäsenmaksusta ja säännöistä, hyväksyy talousarvion ja toimintasuunnitelman sekä valitsee ylioppilaskunnan hallituksen, pääsihteerin ja Taideyliopiston hallituksen opiskelijajäsenet.

Edustajistossa toimiminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai erityisiä pohjatietoja, kiinnostus Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisiin asioihin riittää mainiosti. Käytännössä edustajistossa toimiminen tarkoittaa osallistumista n. 5 kertaa vuodessa järjestettäviin edustajiston kokouksiin, asioihin perehtymistä ja ajatustyötä kokousten ympärillä sekä keskustelua ja virkistystä edustajistoporukan kesken. Edustajistolla on ensiluokkainen näköala koko ylioppilaskunnan toimintaan, ja siellä toimimalla oppii uusia asioita, saa erinomaista kokemusta yhteisten asioiden hoitamisesta ja tutustuu uusiin ihmisiin.

Lisätietoja

Vaalitoimintaa koordinoi, organisoi ja valvoo keskusvaalilautakunta, jonka yhteyshenkilöinä toimivat:
Vaalityöntekijä Maria Valkeavuolle (maria.valkeavuolle (at) uniarts.fi, puh. 040 846 3357)
Pääsihteeri Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri (at) uniarts.fi, puh. 040 710 4296)