TaiYo:n edustajistovaalien tulos on selvillä! – The results of ArtSU’s Council elections are ready!

PÄIVITYS 8.11.: Lopullinen vaalitulos on nyt vahvistettu ja löytyy täältä.

31.10.-6.11.2019 käydyissä Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa käytti ääntään yhteensä 392 ylioppilaskunnan jäsentä eli 22,9 % äänioikeutetuista. Äänestysprosentti laski reilun prosenttiyksikön edellisiin vaaleihin verrattuna ja jäi selvästi alle valtakunnallisen keskiarvon. Innokkaimmin äänestettiin Kuvataideakatemiassa, jossa äänestysprosentti nousi yli 40 %:n, kun Sibelius-Akatemiassa se jäi alle 20 %:n.

Vaaleissa oli ehdolla yhteensä 23 TaiYo:n jäsentä, joista 15 valittiin vertauslukujen suuruusjärjestyksen mukaisesti edustajiston jäseniksi ja loput varajäseniksi. Vaaliliitoista menestyi parhaiten Sibelius-Akatemian vaaliliitto, joka keräsi lähes puolet äänistä ja sai uuteen edustajistoon 7 paikkaa. Kuvan vaaliliitto ja Teakin vaaliliitto keräsivät kumpikin hieman yli neljänneksen äänistä ja saivat kumpikin 4 paikkaa edustajistoon. Vaalien äänikuningattareksi nousi Teakin vaaliliittoa edustava Sara-Maria Pirhonen 37 äänellä, mutta suosituimpien ehdokkaiden lista oli kaiken kaikkiaan varsin tasainen kymmenen ehdokkaan kerätessä vähintään 20 ääntä.

Lopullinen vaalitulos löytyy kokonaisuudessaan TaiYo:n nettisivuilta tämän linkin takaa. Onnea uusille edustajiston jäsenille ja varajäsenille!

Resultatet av KonSts delegationsval är klar

Rösterna har räknats och resultatet av KonSts delegationsval är nu klar! Du kan läsa slutliga resultatet i sin helhet på KonSts webbsidor här.

The results of ArtSU’s Council elections are ready

The votes have been counted and the results of ArtSU’s council elections are ready! The confirmed final results can be found on ArtSU’s website here.