TaiYo esittää Johannes Pessiä SYL:n puheenjohtajaksi 2023

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) esittää Johannes Pessiä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi vuodelle 2023.

Katso Johanneksen esittelyvideo tästä (linkki)

Pessi, 29, opiskelee oopperalaulajaksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa ja on kuluvana vuonna toiminut Taideyliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana. Hänet tunnetaan Taideyliopistossa aktiivisena vaikuttajana ja rohkeana opiskelijoiden edunvalvojana, joka tarttuu erilaisiin epäkohtiin ennakkoluulottomasti ja ratkaisukeskeisesti. TaiYo:n lisäksi Pessi on johtanut esimerkiksi oopperayhdistystä ja omaa ainejärjestöään ja toiminut monikansallisen työyhteisön luottamushenkilönä.

Vuoden 2023 keskeisimpänä projektina Pessi näkee opiskelijaliikkeen johtamisen onnistuneen eduskuntavaalikampanjan läpi. “Vaalivuonna SYL tarvitsee puheenjohtajan, joka kykenee yhdistämään sekä SYL:n hallituksen että koko ylioppilasliikkeen vaalien alla. Uskon yhdessä tekemiseen, edistän suurella sydämellä opiskelijoiden yhteisiä päämääriä ja haluan saada ihmiset ympärilläni loistamaan.”

“Johannes on toimeen tarttuva johtaja, joka ei pelkää nostaa ongelmia esiin ja puhua asioista suoraan. Hän pärjää hyvin vaikeissakin vaikuttamistilanteissa erilaisten yhteistyötahojen kanssa ja rakentaa olemuksellaan rentoa ja energistä tunnelmaa koko työyhteisöön.”, kommentoi TaiYo:n hallituksen varapuheenjohtaja Viivi Tigerstedt.

Suomen ylioppilaskuntien liitto valitsee ensi vuoden puheenjohtajan ja hallituksen liittokokouksessaan Espoossa 18.–19.11.2022. TaiYo:lla on liittokokouksessa kaksi varsinaista ja kaksi varaedustajaa. 

Lisätietoja:

Johannes Pessi
puh. 040 070 2645
taiyo-pj@uniarts.fi

Pääsihteeri Lauri Grünthal
puh. 040 710 4296
taiyo-paasihteeri@uniarts.fi