Tervetuloa, uusi opiskelija! Welcome, new student! Välkommen, nya studerande!

på svenska här // in English here

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) onnittelee ja toivottaa sinut tervetulleeksi opiskelemaan Taideyliopistoon! Taideyliopistossa tutkintoa suorittavana opiskelijana kuulut automaattisesti myös TaiYo:on eli Taideyliopiston ylioppilaskuntaan. Ylioppilaskunnan tehtävänä on pitää opiskelijoiden ääntä esillä yliopiston päätöksenteossa, rakentaa yhteisöllisyyttä yli akatemiarajojen ja puhua taideopiskelijoiden ja taiteen puolesta yhteiskunnassa laajemminkin. Löydät meidät Instagramista ja Facebookista (@taiyoartsu), minkä lisäksi viestimme kaikkia opiskelijoita koskevista asioista viikottain sähköpostitse lähetettävissä viikkotiedotteissa sekä täällä nettisivuillamme.

Uuden opiskelijan muistilista
Miten pääsen mukaan opiskelijayhteisöön?
Opinnoissa ja Taideyliopistolla vaikuttaminen
Taideyliopiston Intro-sivusto uudelle opiskelijalle

TaiYo järjestää yhdessä Taideyliopiston kanssa tuutoritoimintaa opintojesi alkutaipaleen helpottamiseksi. Jokainen uusi opiskelija kuuluu tuutoriryhmään, jota johtaa tuutori eli vanhempi opiskelija, joka auttaa ja tukee uusia opiskelijoita opintojen aloitusvaiheessa. Tuutorilta voi kysyä mitä tahansa niin arkielämästä Helsingissä (Missä on lähin apteekki?) kuin oman akatemian käytännöistä (Miten ilmoittaudun kursseille?). TaiYo:n kouluttaman tuutorin ensisijainen tehtävä on auttaa fuksia selviytymään käytännön asioissa. Vastuu opintoneuvonnasta on omalla akatemialla ja oppiaineella sekä opettajatuutoreilla, mutta toki opiskelijatuutorit vastaavat myös opintoihin liittyviin kysymyksiin parhaansa mukaan.