Suvi Vendelin TaiYo:n taide- ja kulttuuripolitiikan asiantuntijaksi

TaiYo:n uudeksi taide- ja kulttuuripolitiikan asiantuntijaksi on valittu Suvi Vendelin. Vendelin aloittaa tehtävässään elokuussa, ja hänen vastuullaan on ylioppilaskunnan taide- ja kulttuuripoliittisen vaikuttamistyön ja erityisesti ylioppilaskunnan oman eduskuntavaalikampanjan koordinointi. TaiYo:lla ei ole aiemmin ollut taide- ja kulttuuripolitiikan asiantuntijaa.

Taustaltaan Vendelin on Aalto-yliopiston opiskelija ja vaikuttanut aiemmin esimerkiksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ja Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa. Lisäksi Vendelin on Art for all ry:n perustajajäsen.

Suvi Vendelin elected as ArtSU’s art and cultural policy adviser

ArtSU has elected Suvi Vendelin as the student union’s new art and cultural policy adviser. Vendelin will begin in her position in August and will be responsible for coordinating the student union’s art and cultural policy advocacy work and the student union’s own parliamentary election campaign. ArtSU has not previously had an art and cultural policy adviser.

Suvi Vendelin is a student at the Aalto university, and she has previous experience for example on the board of the Aalto university student union and the National union of university students in Finland (SYL). In addition to that, Vendelin is a founder member of the Art for all ry.