Sibelius-Akatemian harjoitusluokkien käytössä on tapahtunut kaksi tärkeää muutosta tammikuun alusta 2020 alkaen. Muutosten taustalla ovat muutto R-taloon ja sen myötä luopuminen T-talon jonotettavista harjoitusluokista sekä opiskelijoilta tullut palaute.

1. Tammikuusta 2020 lähtien jonotettavia harjoitusluokkia ovat N-talon 2. ja 3. kerroksen luokat. Kaikki muut harjoitusluokat (M-talo, R-talo ja N-talon 4.-5. kerros) ovat varattavia. Aiempaan verrattuna N-talon 3. kerroksen luokat ovat siis muuttuneet jonotettaviksi ja R-talon luokat (jotka ehtivät väliaikaisratkaisuna toimia hetken aikaa jonotusperiaatteella) vakiintuvat varattaviksi. Palautteen perusteella jonotuskäyttöön soveltuvat hajanaisten luokkien sijaan parhaiten isommat luokkaryppäät, joita löytyy eniten N-talolta.

2. Tammikuusta 2020 lähtien jonotettavien harjoitusluokkien käyttöaika on maksimissaan 2 tuntia kerralla aiemman 3 tunnin sijaan. Rajoitus on voimassa arkisin klo 9-18 (aiemmin arkisin klo 10-18), muina aikoina harjoittelua voi jatkaa niin pitkään kuin jaksaa. Palautteen perusteella 3 tunnin harjoitteluajat on koettu tehottomiksi, sillä vuorosta liian suuri osa kuluu helposti muuhun kuin harjoitteluun.

Harjoittelun yksityiskohtaisemmat säännöt löytyvät Sibelius-Akatemian opiskelijoiden harjoitteluetiketistä (www.taiyo.fi/wp-content/uploads/2020/01/SibAn-opiskelijoiden-harjoitteluetiketti-2020-korjattu.pdf), ja harjoittelun keskeisimmät pelisäännöt löytyvät tiiviimmässä muodossa harjoitteluetiketin pikaohjeesta (www.taiyo.fi/wp-content/uploads/2020/01/SibAn-opiskelijoiden-harjoitteluetiketti-pikaohje.pdf). Toiveita ja palautetta harjoitteluetiketistä voi lähettää TaiYo:n SibA-jaostolle tai TaiYo:n hallitukselle.

Changes in using Siba’s practice rooms

There are two changes in using Siba’s practice rooms from 1 January 2020 on:
1. Practice rooms on N-building’s 2nd and 3rd floors are queueable and all others can be booked.
2. The maximum practice time in queueable practice rooms is 2 hours at a time (in stead of 3 hours) between 9am and 6pm on weekdays.

The full and short versions of the practice etiquette can be found at www.taiyo.fi/ylioppilaskunta/saannot – for the moment only in Finnish, but soon also in English. You can always send feedback on the etiquette to ArtSU’s Siba Committee or to ArtSU’s Board.

Posted by Lauri Grünthal