Taideyliopiston vaalitentti ja TaiYo:n vaalikampanjan startti 26.2.

Taideyliopiston eduskuntavaalitentti järjestetään Sofia Future Farmissa (Sofiankatu 4 C) Helsingin Torikortteleissa tiistaina 26.2. klo 17–19.30. Tilaisuuden aluksi julkistetaan taide- ja kulttuuriaiheinen eduskuntavaalikampanja, jota koordinoivat Taideyliopiston ylioppilaskunta sekä taide- ja kulttuurialan tuki- ja tuottajaorganiosaatioiden keskusjärjestö Kulta ry.

Mikä on kulttuurin ja taiteen tulevaisuus Suomessa? Mitä annettavaa taiteella on Suomen tulevaisuudelle? Millaisia taidepoliittisia visioita eduskuntaan pyrkivillä ehdokkailla on? Taideyliopiston vaalitenttiin on kutsuttu kulttuuripoliittisista kysymyksistä kiinnostuneita Helsingin vaalipiirin ehdokkaita erityisesti eduskuntaan pyrkivien uusien kasvojen joukosta. Panelisteina ovat Katju Aro (FP), Lotta Backlund (Kok.), Tuomas Finne (SDP), Mari Holopainen (Vihr.), Kaarle Hurtig (RKP), Eeva Kärkkäinen (Kesk.), Tuomas Nevanlinna (Vas.), Tuulikki Tepora (KD) ja Juha Väätäinen (PS). Ehdokkaita tenttaa Taideyliopiston työelämälehtori Laura Köönikkä, ja myös yleisöllä on mahdollisuus esittää ehdokkaille kysymyksiä.

Taideyliopiston opiskelijat voivat noutaa opiskelijakorttia vastaan ylioppilaskunnan toimistolta (Nervanderinkatu 13) sen aukioloaikoina drinkkilippuja, jotka oikeuttavat yhteen veloituksettomaan virvokkeeseen vaalitentti-iltana (yksi lippu per opiskelija, lippuja jaossa 150 kpl eli 150 ensimmäiselle). Tervetuloa mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja haastamaan mahdollisia tulevaisuuden päättäjiä!