TaiYo:n hallitus 2018 kutsuu juuri sinua!

HUOM: TaiYo:n edustajisto on kokouksessaan 30.11. valinnut hallituksenmuodostajaksi vuodelle 2018 Jenni Kilven. Samalla avoin haku hallitukseen jatkuu 7.12. klo 16.00 saakka.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka tämä yliopisto, yhteiskunta ja sen taidekenttä toimivat. Tule mukaan Taideyliopiston ylioppilaskunnan (TaiYo) hallitukseen 2018!

Hallitus johtaa ylioppilaskunnan toimintaa ja arkea. Se on opiskelijan edunvalvoja, joka järjestää tapahtumia, kommunikoi yliopistomme ja opiskelijoiden välillä sekä edustaa opiskelijoita ulospäin. Hallitus kokoontuu lukukausien aikana yleensä kerran viikossa, minkä lisäksi hallituksen jäsenet työskentelevät jonkin verran itsenäisesti kokousten ulkopuolella. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja mukaan lukien 6-10 jäsentä, ja jäseniä valitaan vähintään yksi joka akatemiasta, josta on enemmän kuin yksi ehdokas. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallituksen tehtävä on toimia opiskelijoiden yhdyssiteenä ja ajaa opiskelijoiden asiaa Taideyliopistossa. Se rakentaa akatemioiden välistä yhteistyötä järjestämällä erilaisia tapahtumia, kuten juhlia ja keskustelutilaisuuksia ja toisaalta keskustelee yliopiston hallinnon kanssa ajankohtaisista, opiskelijaa koskettavista asioista. Suomen ylioppilaskuntien liiton kautta hallitus on mukana vaikuttamassa opiskelijoiden asemaan myös valtakunnallisesti, minkä lisäksi se tuo kulttuuripoliittisiin kysymyksiin poikkitaiteellista opiskelijanäkökulmaa. Hallituksen puheenjohtaja johtaa ylioppilaskuntaa yhdessä pääsihteerin kanssa, vastaa hallituksen toiminnasta ja edustaa ylioppilaskuntaa niin Taideyliopistossa kuin julkisuudessakin.

Hallituksessa toimiminen ei edellytä erityistä aiempaa kokemusta ylioppilaskunnasta tai muista opiskelijajärjestöistä – kiinnostus riittää. Sen vastineeksi ylioppilaskunnan hallituksessa saa kokemusta vaikuttamistyöstä, järjestötoiminnasta ja hallinnosta, siis rakenteista Taideyliopistossa ja yhteiskunnassa. Hallituslaisen tie voi vuoden aikana viedä niin esiintymislavalle kuin kahvipöytään keskeisimpien nykyisten ja tulevien päättäjien kanssa, ja hallitusvuodesta voi halutessaan rakentaa hyvinkin omannäköisensä.

Hallituksen jäsenen työmäärä mitoitetaan niin, että hallituksessa olo on mahdollista opintojen ohella. Puheenjohtajalta tehtävä vaatii noin puolipäiväistä sitoutumista koko vuodeksi, muilta hallituksen jäseniltä muutaman tunnin työpanosta viikossa. Puheenjohtaja saa tehtävästään kunnon palkkion, ja muillekin hallituksen jäsenille maksetaan pienempi korvaus. Tehtävään saa perehdytyksen, minkä lisäksi hallituksen rinnalla ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa pyörittävät myös pääsihteeri sekä jäsenpalvelu- ja edunvalvontasihteeri. Hallituksen edellytetään sitoutuvan tehtävään lähtökohtaisesti koko vuodeksi 2018.

TaiYo:n hallitukseen voi hakea kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen. Jos olet kiinnostunut, lähetä lyhyt, vapaamuotoinen hakemus hallituksenmuodostaja Jenni Kilvelle (jenni.kilpi (ät) uniarts.fi) torstaihin 7.12. klo 16.00 mennessä. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut hallituksessa toimimisesta ja miksi juuri sinä olisit siinä hyvä. TaiYo:n edustajisto nimittää hallituksen hallituksenmuodostajan esityksestä kokouksessaan 14.12.

Hallitusvuosi on mieleenpainuva ja ainutlaatuinen kokemus, joten kannustamme lämpimästi juuri sinua hakemaan mukaan! Älä ajattele, ettet osaisi tai olisi tarpeeksi hyvä – hallituksen jäsenet perehdytetään tehtäväänsä ja kuten sanottua, tärkeintä on innostus hallituksessa toimimiseen. Jos heräsi mitä tahansa kysyttävää, älä epäröi kysyä lisätietoja Jenniltä (puh. 050 408 5223)!

Kom med i KonSts styrelse 2018!

KonSts styrelse för år 2018 väljs i december. Om du är intresserad av att vara med i styrelsen, kan du skicka en kort öppen ansökan till styrelsebildare Jenni Kilpi (jenni.kilpi@uniarts.fi) senast 7.12 kl. 16. Ifall du vill få mera information om saken, kan du kontakta henne också per telefon (tfn. 050 408 5223).

Mera info om styrelsen: www.taiyo.fi/pa-svenska/konsts-forvaltning

Join the Executive Board of ArtSU in 2018!

The Executive Board of ArtSU for year 2018 will be chosen in December. If you are interested in working in the Board, you can send a short, open application to Jenni Kilpi  (jenni.kilpi@uniarts.fi) by Thursday, 7 December, 4pm at the latest. To get more information about the Board, you can contact her also by phone (tfn. 050 408 5223).

More info on what the Board does: www.taiyo.fi/in-english/student-union-administration