TaiYo:n edustajistovaalien tulos on selvillä ja vahvistettu

PÄIVITYS 13.11.: Edustajistovaalien tarkistuslaskenta on suoritettu 13.11.2017, eikä se tuottanut muutoksia ehdokkaiden eikä vaaliliittojen äänimääriin. Tarkistuslaskennan yhteydessä myös arvottiin samaan äänimäärään ja/tai vertauslukuun päätyneiden keskinäinen järjestys, mikä aiheutti pieniä muutoksia ehdokkaiden järjestykseen listalla. Lopullinen vaalitulos löytyy kokonaisuudessaan allaolevan linkin takaa.

TaiYo:n vaalitulos 2017 (lopullinen)

2.-8.11.2017 käydyissä Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa käytti ääntään yhteensä 420 ylioppilaskunnan jäsentä eli 24,3 % äänioikeutetuista. Äänestysprosentti laski selvästi edellisistä vaaleista, joissa ääniä annettiin määrällisesti lähes kolmannes enemmän ja äänestysprosentti nousi yli 31:n.

Vaaleissa oli ehdolla yhteensä 23 TaiYo:n jäsentä, joista 15 valittiin vertauslukujen suuruusjärjestyksen mukaisesti edustajiston jäseniksi ja loput varajäseniksi. Edustajistoon valituista 9 edusti Sibelius-Akatemian vaaliliittoa ja 4 Teakin vaaliliittoa, minkä lisäksi läpi pääsi kaksi vaaliliittojen ulkopuolista ehdokasta. Vaalimatematiikka suosi selvästi vaaliliittoihin kuuluvia ehdokkaita: 8 vaaliliittojen ulkopuolista ehdokasta keräsivät yhteensä yli 42 % äänistä, mutta se riitti edustajistopaikkaan vain kahden heistä kohdalla, kun taas pari prosenttiyksikköä tätä pienemmän ääniosuuden kerännyt Sibelius-Akatemian vaaliliitto sai 9 edustajistopaikkaa. Vaalien äänikuningatar tuli kuitenkin vaaliliittojen ulkopuolelta, kun ainoa Kuvataideakatemiassa opiskeleva ehdokas Hanna Hyytiäinen keräsi komeat 81 ääntä.

Lopullinen, keskusvaalilautakunnan vahvistama vaalitulos löytyy kokonaisuudessaan ylläolevan linkin takaa. Onnea uusille edustajiston jäsenille ja varajäsenille!