TaiYo lakittaa Mantan 30.4. – tule mukaan!

Tänä vappuna on ensimmäistä kertaa Taideyliopiston ylioppilaskunnan vuoro lakittaa Havis Amandan patsas! Lakitus tapahtuu perinteiseen tapaan Kauppatorilla vapunaattona 30.4. klo 18.00. Lakituksen myötä nyt on myös kaikilla TaiYo:n jäsenillä mahdollisuus päästä esiintymään valtaisalle yleisölle, osallistumaan ainutkertaiseen opiskelijaperinteeseen tai tienaamaan rahaa pientä työpanosta vastaan. Aivan erityisesti tapahtumaan kaivataan vielä järjestyksenvalvojia (jotka voivat ryhmien lisäksi olla myös yksityishenkilöitä), mutta myös innokkaat esiintyjät ja lakittajat voivat vielä ilmoittautua mukaan, jos toimivat pikaisesti!

  • Haluatko esiintyä kymmenille tuhansille ihmisille? Lakitustapahtuman yhteyteen haetaan Taideyliopiston opiskelijoilta muutamia lyhyitä esityksiä, jotka on mahdollista toteuttaa pienellä kokoonpanolla pienessä mutta sitäkin näyttävämmässä ja ikimuistoisemmassa tilassa. Haluatko juuri sinä soittaa yläilmoista saksofonia, lausua Linkolaa tai laulaa nykyoopperaa lakitusta seuraamaan kerääntyneelle yleisömerelle? Kerro ideasi ohjelmanumerosta, niin katsotaan yhdessä kuinka se saataisiin sopimaan tapahtuman kokonaisuuteen!
  • Haluatko olla yksi lakittajista tai kertoa, kenelle kunnia kuuluisi? Yleensä ylioppilaskuntien hallitukset ovat vallanneet patsaan ympärillä roikkuvien lakittajien paikat itselleen, mutta nyt traditio kirjoitetaan uusiksi! Siispä kysymmekin: kenen tulisi roikkua kunniakkailla lakituspaikoilla? Ehdota opiskelijoita, jotka ovat edistäneet hyvää kulttuuria, haastaneet Taideyliopistoa, luoneet akatemioiden välistä vuorovaikutusta tai muuten toimineet ansiokkaasti!
  • Haluatko ansaita itsellesi tai järjestöllesi rahaa? Poliisi vaatii lakitusta valvomaan yhteensä n. 20 väliaikaista järjestyksenvalvojaa, ja maksamme kaikille järkkärinä toimiville tehtävästä 50 euron korvauksen. Järkkäreillä ei tarvitse olla JV-korttia, vaan kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö kelpaa – kunhan sitoutuu olemaan paikalla selvin päin ja koko poliisin edellyttämän ajan (30.4. arviolta klo 16-20; kellonajat täsmentyvät vielä). Järkkäriksi voivat ilmoittautua niin yksittäiset henkilöt kuin porukatkin, ja porukoiden osalta korvaus voidaan halutessanne maksaa myös esim. järjestöllenne.

Jos mikä tahansa ylläolevista tehtävistä kiinnostaa, ota mahdollisimman pian yhteyttä TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäkeen (taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi, puh. 040 710 4296), niin jatketaan keskustelua!