Kaikki mukaan opintotukimielenosoitukseen 9.3.!

Hallitus on päättänyt leikata maan pienituloisimmalta väestönryhmältä, opiskelijoilta, toimeentulosta historiallisen paljon – 150 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaa viidennestä koko korkeakouluopiskelijoiden opintotukibudjetista. Selvitysmies Roope Uusitalon raportissa esitetään, että leikkaukset toteutetaan mm. leikkaamalla opintorahaa 87 eurolla kuukaudessa, vähentämällä käytettävissä olevia opintotukikuukausia ja opintolainan hyvitystä, nostamalla opintotuen edellytyksenä olevaa opintopisteiden määrää ja ohjaamalla opiskelijat ottamaan entistä enemmän lainaa. Hallitus tekee lopulliset päätökset leikkauksista, niiden suuruudesta ja leikkaustavoista tämän kevään aikana, ja niihin voi vielä vaikuttaa.

Nyt onkin aika nousta barrikaadeille! Opiskelijajärjestöt järjestävät opintotukileikkausten vastaisen suurmielenosoituksen ensi keskiviikkona 9.3. Mielenosoitus kokoontuu Senaatintorilla klo 13, ja kulkue lähtee Senaatintorilta kohti Kansalaistoria klo 13.30. Sibelius-Akatemian opiskelijat kokoontuvat yhteislähtöön Musiikkitalon haukipatsaalle klo 12.30, TeaKin ja KuvAn osalta yhteislähtöjä selvitellään vielä. Senaatintorilla kaikki taideyliopistolaiset kokoontuvat yhdessä TaiYo:n lipun lähettyville torin luoteiskulmaan (Yliopistonkadun ja Unioninkadun risteyksen lähettyville). Tule mukaan näyttämään, ettei tällainen opiskelijoiden toimeentulon kurjistaminen ole mahdollista!

MITÄ – Mielenosoitus opintotukileikkauksia vastaan
MISSÄ – Senaatintorilta Kansalaistorille
MILLOIN – 9.3.2016 kello 13.00

Mielenosoituksen FB-tapahtuma:
http://www.facebook.com/events/983431838405738

Taideyliopistolaisten yhteislähdön FB-tapahtuma: http://www.facebook.com/events/215927512095066