Hae nyt opiskelijatuutoriksi – Student tutors wanted!

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) ja Taideyliopiston opintopalvelut etsivät jälleen innostuneita tuutoreita opastamaan ja tukemaan syksyn uusia opiskelijoita. Tuutorin tehtäviin kuuluu olla vastaanottamassa uusia opiskelijoita heidän aloittaessaan opintonsa ja tutustuttaa heidät koulutusohjelman käytäntöihin, tiloihin ja tapoihin sekä opiskelijaelämään. Lisäksi tuutori auttaa ja tukee uusia opiskelijoita käytännön asioissa, uudessa ympäristössä aloittamisessa ja Taideyliopiston yhteisöön kotiutumisessa.

Tehtävästä maksetaan 200 euron palkkio, minkä lisäksi ensimmäistä kertaa tuutorina toimivalle myönnetään 2 op suoritusmerkintä. Nämä saadakseen tuutorin tulee järjestää ryhmänsä kanssa vähintään viisi tapaamista syksyn mittaan. Mitään ihmeellisiä ennakkotietoja tai -taitoja ei vaadita, mutta toivomme sinun olevan sitounut tehtävään, avoin ja valmiina luomaan yhteistä me-henkeä. Myös kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita tarvitaan tuutoreiksi; täydellistä suomen kielen taitoa ei siis vaadita.

Kaikille yhteinen ja pakollinen tuutorikoulutus järjestetään Kallio-Kuninkalassa (www.kuninkala.fi) pe-la 27.-28.5. Lisäksi keväällä järjestetään lyhyehköt akatemiakohtaiset opintohallinnon koulutukset, joihin osallistuminen on niin ikään pakollista. Koulutusten ja tapaamisten lisäksi tuutorin velvollisuuksiin kuuluu tuutorointisuunnitelman tekeminen, tuutoreille tarkoitettuihin tuki- ja palautetapaamisiin osallistuminen sekä tuutorointiraportin täyttäminen tuutoroinnin päätyttyä.

Ilmoittaumiset tuutorikoordinaattori Riikka Pelliselle to 14.4. mennessä osoitteeseen riikka.pellinen (ät) uniarts.fi. Myös lisätietoja voi kysellä Riikalta sähköpostitse tai puhelimitse (puh. 040 732 1762). Tervetuloa tuutoriksi!

STUDENT TUTORS WANTED!

The University of Arts Student Union (ArtSU) and the University’s study administration are looking for motivated student tutors to help and support new students this autumn. Tutors are there to welcome new students as they start their orientation period in August, and to help and advice them at the beginning of their studies. Tutors also help new students with practical matters and possible questions, and in adjusting to student life at the University of the Arts.

A 200 euro reward will be paid to all tutors, and in addition 2 credits will be given to those who are tutoring for the first time. To get them, tutors are required to arrange at least five meetings with their groups during the autumn. No earlier experience is needed, as long as you are committed to the task, and willing to meet new people and to help create team spirit among the students. Also international students are welcome to apply to be tutors, no fluent Finnish is required.

A compulsory education for all tutors will take place in Kallio-Kuninkala (www.kuninkala.fi) on Fri-Sat 27-28 May. In addition, each academy’s study administration will organize a short compulsory education during the spring. Tutors are also required to make a tutoring plan during the summer, to take part in two short support and feedback meetings during the autumn, and to fill in a tutoring report after the tutoring.

Enrollments via e-mail to ArtSU’s tutor coordinator Riikka Pellinen (riikka.pellinen (at) uniarts.fi) by Thursday 14 April at the latest. You can also contact Riikka for more information via e-mail or by phone (tel. 040 732 1762). Welcome to join the tutors!