Ville Sinnemäki Taideyliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeriksi

Tiedote 4.12.2012
Vapaa julkaistavaksi

Ville Sinnemäki Taideyliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeriksi

Vuodenvaihteessa toimintansa aloittavan Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on valinnut kokouksessaan 3.12.2012 ylioppilaskunnan ensimmäiseksi pääsihteeriksi FM Ville Sinnemäen. Hän aloittaa tehtävässään niin ikään vuodenvaihteessa 1.1.2013.

Ville Sinnemäki on 34-vuotias filosofian maisteri ja yleisen kielitieteen jatko-opiskelija, jolla on laaja ja monipuolinen kokemus ylioppilasliikkeessä toimimisesta. Hän siirtyy pääsihteerin tehtävään Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kulttuurin asiantuntija-tuottajan tehtävistä. Aiemmin Sinnemäki on ehtinyt toimia muun muassa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen, edustajiston ja talousjohtokunnan jäsenenä ja toimistosihteerinä sekä lukuisissa tehtävissä mm. Eteläsuomalaisessa osakunnassa ja Helsingin yliopistolla.

”Aivan mahtavaa!”, kommentoi Sinnemäki valintaa tuoreeltaan. ”Pääsihteerin työ yhdistää kaksi minulle rakasta asiaa ja toimintaympäristöä, taiteen ja ylioppilaskuntatoiminnan. On hienoa päästä toimimaan sekä opiskelijoiden että suomalaisen taiteen ja kulttuurielämän hyväksi.”

Pääsihteeri on ylioppilaskunnan ylempi toimihenkilö, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa vastata ylioppilaskunnan taloudesta ja palveluista, toimia muun henkilöstön esimiehenä sekä hallituksen ja muiden toimijoiden tukena ja valmistelijana sekä huolehtia yleisestä edunvalvonnasta ja suhdetoiminnasta. Etenkin tuoreen ylioppilaskunnan alkutaipaleella pääsihteerillä on merkittävä rooli organisaation rakentamisessa ja toimintakulttuurin luomisessa.

Taideyliopiston ylioppilaskunta aloittaa toimintansa 1.1.2013, kun Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu sekä niiden ylioppilaskunnat yhdistyvät yliopistolain mukaisesti. Taideyliopiston ylioppilaskunta on n. 1800 taideopiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö, joka toimii jäsentensä yhdyssiteenä sekä etu- ja palvelujärjestönä.

Mer information:
Ville Sinnemäki, 050 581 9650
Taideylioppilaskuntien yhdistymisen projektipäällikkö Saara Hyrkkö, 040 710 4227