TaiYo esittää Eugenie Touma van der Meulenia SYL:n hallituksen jäseneksi 2024

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) esittää Eugenie Touma van der Meulenia Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen 2024. Hallitus valitaan SYL:n liittokokouksessa Tampereella 17.–18. marraskuuta 2023.

 

Touma van der Meulen on opiskellut cembalon- ja continuonsoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. TaiYo:n hallituksen jäsenenä vuonna 2020 heidän vastuualueitaan olivat sosiaalipolitiikka, kansainväliset asiat ja viestintä.

“Olen erittäin iloinen ja kiitollinen saamastani luottamuksesta asettua ehdolle näin tärkeään tehtävään opiskelijaliikkeessä. Nyt jos koskaan tarvitaan rohkeita ääniä turvaamaan ja edistämään opiskelijoiden, erityisesti kaikkein syrjäytyneimpien, oikeuksia ja hyvinvointia. Odotan innolla, että pääsen jatkamaan työtäni harvoin kuultujen, mutta olennaisten näkökulmien esiin tuomiseksi rohkeasti ja huumorintajuisesti”, Touma van der Meulen kommentoi.

Touma van der Meulenilla on laaja kokemus opiskelijaliikkeestä. Ennen TaiYo:n hallituksen jäsenenä toimimistaan hän oli TaiYo:n edustajiston puheenjohtajana 2017–2019 ja lisäksi hän on toiminut myös useissa opiskelijaedustustehtävissä Taideyliopistossa, kuten yliopistokollegiossa. Tällä hetkellä Touma van der Meulen toimii Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) hallituksen jäsenenä vastuullaan yhdenvertaisuus ja kansainvälisyys. Hänen taustaryhmänsä HYYn hallituksessa on HYYn vihreät, ja hänellä on vihreiden nuorten mandaatti asettua ehdolle myös SYL:iin. Helsingin yliopistossa Touma van der Meulen opiskelee neurotieteitä. Kaikessa vaikuttamistyössään hän yhdistää vahvan oikeudenmukaisuuden tunteen lämpöön kaikkia niitä kohtaan, joita hän työssään tapaa.

Touma van der Meulen uskoo, että seuraavat näkökulmat ovat opiskelijaliikkeelle tulevana vuonna erityisen tärkeitä: “Menestyäkseen opiskelun aikana opiskelijoiden perustarpeet on tyydytettävä: kohtuuhintainen asuminen, saavutettava terveydenhuolto ja riittävä tulotaso. Myös koulutuksen laatu on turvattava riittävällä rahoituksella ja kiinnittämällä huomiota koulutuksen saatavuuteen kaikille. Kansainväliset opiskelijat on saatava tuntemaan, että he ovat tervetulleita ja olennainen osa suomalaista yhteiskuntaa sekä opintojen aikana että niiden jälkeen, eivätkä vain vaivoin siedettyjä vieraita. Taideopiskelijana ja taiteilijana uskon, että taiteen korkeakoulutus sekä elävä ja monipuolinen taidekenttä ovat erottamaton osa sivistystä, ja siksi sen rahoituksen varmistaminen tulisi olla yhteiskunnallinen prioriteetti.”

Suomen ylioppilaskuntien liitto valitsee ensi vuoden puheenjohtajan ja hallituksen liittokokouksessaan Tampereella 18.–19. marraskuuta 2023. TaiYolla on liittokokouksessa kaksi varsinaista ja kaksi varaedustajaa.

 

Lisätietoja

Eugenie Touma van der Meulen (they/she)
tel. +358 503258041
eugenie.toumavandermeulen@hyy.fi

 

Pääsihteeri Lauri Grünthal
tel. +358 (0)40 710 4296
taiyo-paasihteeri@uniarts.fi