Niilo Korsulainen, säveltäjä

Taidemusiikin säveltäjä, sävellyksen/musiikinteorian opettaja ja nuottigraafikko.

Kiinnostaisiko perehtyä musiikin kirjoittamisen saloihin? Oletko joskus ihmetellyt jonkin sävelteoksen kauneutta ja miettinyt, miten voisi itse pystyä luomaan jotain vastaavaa? Haluatko tilata konserttiisi puhuttelevaa ja hyvällä maulla tehtyä uutta taidemusiikkia, tai tarvitsetko asiantuntevaa nuottimateriaalin puhtaaksikirjoitusta?

Olen oululaislähtöinen säveltäjä ja musiikinteorian maisteriopiskelija, ja suoritan tällä hetkellä opettajan pedagogisia opintoja. Tunnen monipuolisesti klassisen musiikin erilaisia tyylejä ja ilmaisutapoja aina renessanssista 1900-luvulle asti, ja nämä perinteiset keinovarat ovat keskeisiä myös omassa sävellystuotannossani. Musiikkiani on kuultu erilaisten konserttien lisäksi myös balettiesityksissä, ja teokseni ovat saaneet kiitosta niin esittäjiltä kuin yleisöltäkin.

Jos haluat oppia säveltämään kuin Mozart, olet erityisen oikeassa paikassa, sillä kyseisen mestarin tyyli on ollut intohimoinen harrastukseni jo vuosikymmenen ajan. Mutta olipa lempimusiikkiasi sitten Bach, Beethoven, Brahms tai Boulez, voimme ohjauksessani perehtyä yhdessä siihen, miksi tämä musiikki kuulostaa siltä kuin kuulostaa – ja kenties siihen, miltä juuri sinun musiikkisi voisi kuulostaa! Vaikket olisikaan kiinnostunut säveltämisestä, musiikinteorian opiskelu säveltäjän johdolla voi tarjota soittoharrastuksenkin tueksi käytännönläheistä ymmärrystä siitä, mitä merkitystä välidominanteilla, kvarttisekstisoinnuilla ja rinnakkaisilla kvinteillä on.

Minulla on kokemusta myös nuottimateriaalin editoinnista, ja olen toimittanut säveltäjän käsikirjoituksen pohjalta puhtaaksikirjoitettuja nuotinnoksia mm. Sibelius-Akatemian pianomusiikin osaston ja Musiikkitalon kirjaston käyttöön. Jos tarvitset käsinkirjoitetusta sävellyksestä painokelpoiset esitysmateriaalit, tutkimustyötäsi varten siistit nuottiesimerkit, tai vaikkapa äänitetyn improvisaatiosi nuotinnetussa muodossa, ota yhteyttä!

Yhteydenotot sähköpostitse: niilo.korsulainen@gmail.com

Neuvotellaan hinnasta tilanteen ja tarpeen mukaan!