Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue – Students’ Independence Day Procession 6.12.

Pääkaupunkiseudun opiskelijat juhlivat Suomen itsenäisyyttä opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkueessa 6.12. Tänä vuonna opiskelijat liittyvät kulkueeseen kestävän kehityksen ja Suomen luonnon puolesta. Tapahtuman järjestävät pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, TaiYo ja SHS, opiskelijakunnat METKA ja Helga sekä Kadettitoverikunta.

Kulkue on täynnä iloista juhlatunnelmaa ja valoa yhteisöllisen ja eteenpäin katsovan opiskelijaliikkeen hengessä. Aseta päähäsi ylioppilaslakki ja säänmukaiset ulkovaatteet. Suosituksena lipunkantajille ja airuille on tumma vaatetus, mutta kaikille muille pukeutumisohje on ”tule sellaisena kuin olet”. Tilaisuus on kaikille avoin ja voit liittyä kulkueen perään, vaikket kuuluisikaan mihinkään opiskelijajärjestöön.

Juhlakulkue lähtee liikkeelle Hietaniemen hautausmaan kappelilta noin klo 17 ja kulkee reittiä Hietaniemenkatu – Arkadiankatu – Pohjoisesplanadi – Presidentinlinna – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori. Tasavallan presidentti tervehtii kulkuetta linnan parvekkeelta. Senaatintorilla vietetään kansalaisjuhlaa noin kello 17.55–18.15. Ohjelmassa on muun muassa kuorolaulua sekä pormestari Jan Vapaavuoren ja ylioppilas- ja opiskelijakuntien edustajien puheet. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja kulkueesta ja aikataulusta ym. löydät tapahtuman verkkosivulta https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi ja Facebook-tapahtumasta www.facebook.com/events/190259045237061.

Självständighetsdagens festtåg 6.12

Huvudstadsregionens studerande firar Finlands självständighet den 6 december med att tåga genom staden. I år tågar studerandena för hållbar utveckling och Finlands natur. Evenemanget ordnas av huvudstadsregionens studentkårer HUS, AUS, KonSt och SHS, studerandekårerna METKA och Helga samt Kadettitoverikunta.

Processionen sprider kollektiv feststämning och ljus i den framåtblickande studentrörelsens anda. Bär en studentmössa och ytterkläder enligt väder. Fanbärarna och marskalkarna rekommenderas bära mörka kläder, men för alla andra är klädseln valfri. Evenemanget är öppet för alla och du kan gå med i tåget även om du inte hör till någon studerandeorganisation.

Festprocessionen startar från kapellet på Sandudds begravningsplats cirka kl. 17 och går längs rutten Sanduddsgatan – Arkadiagatan – Norra Esplanaden – Presidentens slott – Mariegatan – Alexandersgatan – Senatstorget. Republikens president hälsar tåget från slottsbalkongen. På Senatstorget firas en folkfest cirka kl. 17.55–18.15. På programmet står bland annat körsång och tal av borgmästare Jan Vapaavuori samt student- och studerandekårernas företrädare. Varmt välkommen!

Mer info om tåget och tidsplanen finns på evenemangets webbplats https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi och på Facebook-evenemanget www.facebook.com/events/190259045237061.

Students’ Independence Day Procession 6 Dec

Students of the Capital Region celebrate the independence of Finland in the Students’ Independence Day Procession on 6 December. This year, students will join the procession for sustainable development and the Finnish nature. The event is organised by the student unions of the Capital Region: HYY, AYY, ArtSU, SHS, Metka, Helga and Kadettitoverikunta.

The procession is filled with festive atmosphere and light in the spirit of the forward-looking student movement. Put on your student’s cap and weather-appropriate outerwear. We recommend that flagbearers and heralds wear dark clothing, but the dress code for everyone else is ‘come as you are’. The event is open to everyone, and you can join the procession even if you do not belong to any student organisation.

The procession starts off from the Hietaniemi Chapel at the cemetery at around 5 pm, and its route is as follows: Hietaniemenkatu – Arkadiankatu – Pohjoisesplanadi – Presidential Palace – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senate Square. The President of the Republic greets the procession from the Palace balcony. A public celebration is held at the Senate Square from around 5.55 pm to 6.15 pm. The programme includes choral singing and the speeches of Mayor Jan Vapaavuori and representatives of the student unions. We warmly welcome you all!

Further information on the procession and schedule is available on the event’s website at https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi and on the Facebook page www.facebook.com/events/190259045237061.