Kannanotto Erasmus-kohuun

Kannanotto 24.4.2015

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) on järkyttynyt tapauksesta, jossa Sibelius-Akatemiaan hakeneita Erasmus-opiskelijoita on kohdeltu asiattomasti.

Hakijoiden yksityisyydensuojaa on rikottu opettajan virheen vuoksi, minkä lisäksi heitä on kohdeltu loukkaavalla tavalla kanssaopiskelijoiden toimesta.

Ylioppilaskunta on keskustellut asiasta Sibelius-Akatemian ja Taideyliopiston kanssa. Taideyliopisto on julkaissut tiedotteen, jossa kerrotaan yliopistolla olevan nollatoleranssi epäasiallisen käytöksen suhteen. Ylioppilaskunta on samaa mieltä yliopiston kanssa siitä, että yliopistossamme ei tule hyväksyä minkäänlaista epäasiallista kohtelua, kiusaamista tai häirintää.

TaiYo muistuttaa, että kaikkia tulevia tai jo aloittaneita opiskelijoita tulee kunnioittaa ihmisinä, eikä tällainen käytös ole hyväksyttävää.

Taideyliopiston ylioppilaskunta tekee tiivistä yhteistyötä Taideyliopiston kanssa selvittääkseen asiaa perinpohjin ja tulee toimimaan kaikin mahdollisin tavoin opiskelijoiden yksityisyydensuojan ja yhdenvertaisen kohtelun puolesta. Haluamme rakentaa Taideyliopistoa, jossa jokainen opiskelija saa kehittyä sekä taiteilijana että yhdenvertaisena ihmisenä.

Lisätietoja:
Erla Pulli, 040 710 4297, taiyo-pj@uniarts.fi
Hallituksen puheenjohtaja
Taideyliopiston ylioppilaskunta