TaiYo:n avustukset projekteille, ainejärjestöille ja liikuntavuoroille ovat haussa!

Tiesithän, että Taideyliopiston ylioppilaskunta tukee jäsentensä projekteja ja järjestöjen toimintaa rahallisin avustuksin? Avustuksia on kolmenlaisia: Projektiavustuksia myönnetään TaiYo:n jäsenille, ainejärjestöille ja akatemiajaostoille yhteisöllisiin tai taiteellisiin projekteihin – kyseessä voi olla niin opiskelijoiden vapaa-ajan tapahtuma kuin yhteisöllinen taideprojektikin, kunhan se palvelee laajasti ja avoimesti Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisöä. Ainejärjestöavustukset taas on tarkoitettu ainejärjestöjen normaalin vuosittaisen toiminnan tukemiseen; isompiin yksittäisiin projekteihin ainejärjestötkin voivat hakea projektiavustusta. Liikuntavuoroavustukset puolestaan tarjoavat pientä tukea TaiYo:n jäsenistä muodostuvien porukoiden yhteisten, itseohjautuvien liikuntavuorojen kustannuksiin. Kaikki avustukset myöntää TaiYo:n hallitus kirjallisten, perusteltujen hakemusten pohjalta.

Syksyn 2014 avustukset ovat nyt haussa! Kaikkia avustuksia haetaan lähettämällä hakemus osoitteeseen taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi mahdollisuuksien mukaan 15.9. mennessä. Avustuksia voi hakea ja niitä voidaan myöntää tilanteen mukaan jatkuvalla haulla muinakin aikoina, mutta määräaikaan mennessä tulleet hakemukset ovat aina etusijalla eli niillä on paremmat mahdollisuudet saada hakemansa avustus. Kevään 2014 haussa hakemuksia tuli ja avustuksia myönnettiin poikkeuksellisen runsaasti, joten kannattaa huomioida, ettei syksyllä välttämättä ole enää mahdollista myöntää kovin suuria avustuksia.

Alla tarkempia tietoja ja ohjeita siitä, mitä eri avustusten hakemuksiin tulee sisältyä:

  • Projektiavustukset: Hakemukseen tulee sisältyä haettava summa, lyhyt kuvaus projektista ja sen alustava talousarvio. Kaikki myönnettävät summat ovat maksimisummia, ja lopulliset avustukset maksetaan aina toteutuneiden kulujen perusteella kuitteja ym. vastaan (osa avustuksesta voidaan erikseen sopimalla maksaa myös ennakkoon). Avustuksia ei yleensä myönnetä projekteille, jotka sopisivat toteutettaviksi Vapaan taiteen tilassa sen tarjoamien kulukorvausten avulla.
  • Ainejärjestöavustukset: Hakemukseen tulee sisältyä haettava summa sekä lyhyt selvitys järjestön taloudellisesta tilanteesta ja kuluvalle vuodelle suunnitellusta toiminnasta.
  • Liikuntavuoroihin tarkoitetut avustukset: Hakemukseen tulee sisältyä haettava summa sekä tieto liikuntavuoron kokonaiskustannuksista ja arvioidusta osallistujamäärästä.

Hyödynnä siis ylioppilaskunnan tarjoama tuki ja hae avustusta projektillesi, ainejärjestöllesi tai porukkasi liikuntavuorolle! Tarkempia tietoja ja apua hakemiseen voi kysellä TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäeltä (taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi, p. 040 710 4296). TaiYo:n hallituksen päättämät avustusten myöntämisen yksityiskohtaisemmat periaatteet löytyvät täältä.