Lisävaali keskiviikkona ja torstaina 10.-11.10.

Taideyliopiston ylioppilaskunnan ensimmäiset edustajistovaalit ovat hyvässä vauhdissa. Äänestäminen on mahdollista vielä huomenna 3.10.2012 Kuvataideakatemialla, Sibelius-Akatemian Musiikkitalolla sekä Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitoksella.

Valitettavasti vaalin kahta ensimmäistä päivää koskien matkaan on ilmaantunut pieni mutka. Kuvataideakatemian äänestyspisteellä on tänään annettu ääni, jonka antaja ei ole Kuvataideakatemian ylioppilaskunnan jäsen. Henkilön äänioikeus todettiin asianmukaisesti Kuvataideakatemian toimittamasta listasta, mutta lista oli virheellinen. Listaa laadittaessa Kuvataideakatemia ei ollut huomioinut, että jatko-opiskelijoiden ylioppilaskunnan jäsenyys on vapaaehtoinen eikä jokainen jatko-opiskelija siten ole automaattisesti ylioppilaskunnan jäsen.

Annettua äänilippua ei ollut mahdollista erottaa muista lipuista ja samassa uurnassa on myös 1.10.2012 annetut äänet. Ainoa tapa saada luotettava tulos on mitätöidä kaikki Kuvataideakatemian äänestyspisteellä 1.10.2012 ja 2.10.2012 annetut äänet.

Edellisen kohdan päätöksen perusteella keskusvaalilautakunta on julistanut lisävaalin. Lisävaalissa äänioikeus on kaikilla Kuvataideakatemian ylioppilaskunnan jäsenillä, joiden äänet on mitätöity edellä. Lisäksi äänioikeus on niillä Kuvataideakatemian ylioppilaskunnan, Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan ja Teatterikorkeakoulun ylioppilaskunnan jäsenillä, jotka eivät 1.-3.10. äänestyksessä ole käyttäneet äänioikeuttaan.

Lisävaali järjestetään keskiviikkona 10.10.2012 ja torstaina 11.10.2012 Kuvataideakatemialla (Kaikukatu 4, Helsinki). Äänestyspaikka on auki klo 11-18. Keskusvaalilautakunnan lisävaalijulistus löytyy täältä: Lisävaalijulistus 2.10.2012.

Keskusvaalilautakunta kannustaa kaikkia käyttämään äänioikeuttaan, jotta uudesta edustajistosta saadaan pienistä vastoinkäymisistä huolimatta mahdollisimman hyvin uuden ylioppilaskunnan jäsenistön näköinen!

Lisätietoja:
Keskusvaalilautakunnan sihteeri Saara Hyrkkö, p. 040 710 4227, saara.hyrkko@gmail.com