Edustajistovaalien ehdokasasettelu jatkuu ja vaalipäivät siirtyvät

TaiYo:n edustajistovaalien ehdokasilmoittautuminen jatkuu maanantaihin 19.10. klo 12.00 saakka. Samalla vaalipäivät siirtyvät niin, että äänestäminen tapahtuu tiistaista torstaihin 17.-19.11. Syynä muutokseen on liian vähäinen ehdokkaiden määrä, ja uuteen määräaikaan mennessä onkin äärimmäisen tärkeää saada huomattavasti lisää ehdokkaita!

Edustajistovaalien alkuperäinen ehdokasasettelu päättyi 6.10., ja määräaikaan mennessä ehdokkaaksi ilmoittautui vähemmän opiskelijoita kuin edustajistossa on paikkoja. Niinpä keskusvaalilautakunta on TaiYo:n vaalijärjestyksen määräysten mukaisesti julistanut määräaikaan mennessä ehdolle asettuneet valituiksi edustajistoon ja päättänyt järjestää varsinaisten edustajistovaalien sijaan täydennysvaalin, jossa valitaan loput edustajiston jäsenet. Täydennysvaalissa valitaan siis 12 edustajiston jäsentä ja 18 varajäsentä nyt ilman vaalia valituiksi tulleiden kuuden jäsenen seuraksi.

Ehdokasilmoittautuminen täydennysvaaliin on nyt käynnissä, ja kaikki ehdokasilmoitukset sekä sopimukset vaaliliitoista ja vaalirenkaista on jätettävä viimeistään maanantaina 19.10. klo 12.00 mennessä. Ehdolle täydennysvaalissa voivat asettua kaikki Taideyliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuneet TaiYo:n jäsenet.

Täydennysvaali järjestetään 17.-19.11.2015 niin, että ennakkoäänestys on tiistaina 17.11. ja varsinaiset vaalipäivät ovat keskiviikko ja torstai 18.-19.11. Äänestyspaikat eivät muutu alun perin ilmoitetuista. Äänioikeus täydennysvaalissa on kaikilla läsnäolevaksi ilmoittautuneilla ylioppilaskunnan jäsenillä.

Tarkemmat tiedot äänestämisestä sekä yksityiskohtaiset ohjeet ehdolle asettumisesta ja kaikki tarvittavat lomakkeet löytyvät edelleen TaiYo:n vaalisivuilta osoitteesta http://www.taiyo.fi/edustajistovaalit. Lisäksi vaalien perustiedot sisältäviä vaalijulistuksia sekä ehdokaslomakkeita löytyy myös paperisena kaikilta kampuksilta.

Jotta ylioppilaskunta pystyy jatkamaan kaikkea toimintaansa ongelmitta ja mm. tarjoamaan palveluita entiseen tapaan, on äärimmäisen tärkeää että täysimääräinen edustajisto saadaan täydennysvaalissa kokoon ja se pääse aloittamaan toimintansa ajallaan. Kannustammekin ihan jokaista ylioppilaskunnan jäsentä harkitsemaan vakavasti ehdolle lähtemistä, jotta TaiYo voi jatkaa toimintaansa häiriöttä.

Edustajistoon ilman vaalia valituiksi tulleet uudet jäsenet:
Maia Häkli (TeaKin vaaliliitto)
Joel Härkönen (TeaKin vaaliliitto)
Riikka Karjalainen (TeaKin vaaliliitto)
Joel Neves (TeaKin vaaliliitto)
Niklas Nybom (TeaKin vaaliliitto)
Eetu Sadeharju (Vaaliliittojen ulkopuolinen ehdokas / SibA)

Kahden vuoden toimikaudeksi valittava edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Se mm. päättää TaiYo:n jäsenmaksusta ja säännöistä, hyväksyy toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä valitsee ylioppilaskunnan hallituksen, pääsihteerin ja Taideyliopiston hallituksen opiskelijajäsenet.

Mer information:
Vaalityöntekijä Milja Moilanen (milja.moilanen@uniarts.fi, puh. 040 710 4227)
Pääsihteeri Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, puh. 040 710 4296).