HAE TAIYO:N HALLITUKSEEN VUODEKSI 2014!

Kaikilla meillä on mielipiteitä siitä, miten tämän yliopiston ja yhteiskunnan pitäisi toimia; mitkä asiat pitäisi tehdä paremmin, mitkä ovat jo hyvin. Kaikilla meillä on myös jotain osaamista, jonka voi ottaa käyttöön kun yritetään tehdä yliopistosta ja maailmasta parempaa paikkaa opiskelijalle. Onko sinulla intoa yhdistää mielipiteesi ja osaamisesi ylioppilaskunnan hallituksessa?

Ylioppilaskunnan hallituksen tehtävänä on johtaa ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa. Sääntöjen mukaan hallitukseen kuuluu 6-10 jäsentä. Jäseniä valitaan vähintään yksi jokaisesta akatemiasta, josta on enemmän kuin yksi ehdokas.

Hallituksen vastuulla on laaja skaala asioita opintoasioiden edunvalvonnasta aina kaljankantamiseen asti, ja toisinaan tie vie mielenosoitukseen tai esiintymislavalle. Hallituksen jäsenen työmäärä mitoitetaan niin, että hallituksessa olo on hyvin mahdollista opintojen ohella. Puheenjohtajalta tehtävä vaatii vähintään puolipäiväistä sitoutumista koko vuodeksi, ja varapuheenjohtajankin työmäärä on selvästi hallituksen rivijäsenen työmäärää suurempi. Hallituksen odotetaan sitoutuvan tehtävään koko vuodeksi 2014.

Hallituksen jäsenen ei tarvitse olla opintoasioiden tai minkään muunkaan asiantuntija; tärkeämpiä ominaisuuksia hallitustyöskentelyssä ovat kyky etsiä ja ottaa informaatiota vastaan, yhteistyötaidot, keskustelutaidot ja kyky tarttua asioihin niiden eteenpäin viemiseksi. Tekemällä oppii ja tehtävään perehdytetään. Lisäksi hallituksen kanssa oikeissa töissä ovat pääsihteeri ja toimistosihteeri, jotka omalta osaltaan pyörittävät ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa, ovat hallituksen apuna ja olkapäänä.

Miksi hallitukseen kannattaisi hakea ja antaa aikaansa? Hallituksessa työskentelemällä näkee oikeat vaikuttamisen paikat ja pääsee aidosti ajamaan opiskelijan asiaa, tuomaan epäkohtia esiin ja korjaamaan niitä. Hallitustyöskentely avaa myös silmiä (ja toisinaan oviakin) siihen, miten yhteiskunta toimii ja miten siellä voi vaikuttaa. Lisäksi nyt on mahtava mahdollisuus jättää jälkensä ylioppilaskuntaan; moni asia on vielä kesken, joten sinä voit vaikuttaa siihen, että TaiYo olisi opiskelijalähtöisin ja vaikuttavin ylioppilaskunta!

Hallitukseen voi hakea kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen. Edustajisto valitsee hallituksen puheenjohtajan kokouksessaan 3.12. ja hallituksen todennäköisimmin 11.12. Jos olet kiinnostunut, toimita hakemus pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi) 2.12. klo 12.00 mennessä. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut ja miksi juuri sinä olisit sopiva työskentelemään hallituksessa; jos olet toiminut aiemmin luottamustehtävissä tms. joista ajattelet olevan hyötyä tässä, kerro sekin. Merkitse hakemukseen myös, haetko hallituksen jäseneksi vai puheenjohtajaksi.

Lisätietoja antaa hallituksen 2013 puheenjohtaja Annika Kempe (puh. 040 710 4297, taiyo-pj (ät) uniarts.fi).