Ehdokkaaksi?

TaiYo:n edustajistovaaleissa ehdolle saavat asettua kaikki läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuneet ylioppilaskunnan jäsenet. Ylioppilaskunnan jäseniä ovat

  • kaikki kandi- tai maisteriopintoja tekevät Taideyliopiston opiskelijat (eli kaikki alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin otetut Taideyliopiston opiskelijat)
  • jatko- ja vaihto-opiskelijat, jotka ovat liittyneet TaiYo:n jäseneksi ja maksaneet jäsenmaksun

Miksi lähteä ehdokkaaksi?

Edustajisto on hyvä paikka vaikuttaa opiskeluun, opiskelijan arkeen ja opiskelijoiden yhteisöllisyyteen tai vaikkapa taidepolitiikkaan. Vaatimuksia aiemmasta kokemuksesta ei ole, joten kunhan kiinnostusta löytyy, ei haittaa vaikket olisi aiemmin ollut mukana toiminnassa. Edustajisto kokoontuu 4–6 kertaa vuodessa, joten siellä toimiminen ei myöskään vaadi suurta ajallista panostusta. Sen sijaan edustajistossa oppii uutta, tutustuu uusiin ihmisiin yli akatemiarajojen ja pääsee vaikuttamaan ylioppilaskunnan ja yliopistonkin toimintaan.

Miten asetun ehdolle edustajistoon?

Ehdolle asetutaan täyttämällä sähköinen ehdokasilmoituslomake (linkki).

Ehdokasilmoituslomake tulee täyttää ja lähettää 4.10. klo 12 mennessä. Myöhässä saapuneita ilmoituksia ei ylioppilaskunnan sääntöjen mukaan voida käsitellä.

Vaaliliitot ja vaalirenkaat

Edustajistovaali on suhteellinen vaali, joten ehdokkaat voivat perustaa vaaliliittoja. Vaaliliitot puolestaan voivat perustaa vaalirenkaita. Vaaliliittoon tai -renkaaseen kuuluminen ei ole pakollista, mutta käytännössä se parantaa huomattavasti läpipääsyn mahdollisuuksia. Lisätietoa vaaliliitoista täältä.