Lied-duo Emma Hartikainen & Tanja Niiranen

Sykkiikö sydämesi klassiselle laulumusiikille? Haluaisitko ylevöittää tapahtumaasi musiikilla ja tarjota vieraillesi ainutlaatuisen elämyksen? Meiltä löytyy ohjelmistoa niin häihin, hautajaisiin, valmistujaisjuhliin kuin syntymäpäivillekin – tai voit tilata meiltä kokonaisen konsertin tilaisuuteesi!

 

Duon esittely:

Savolaislähtöiset muusikot, sopraano Emma Hartikainen ja pianisti Tanja Niiranen ovat työskennelleet yhdessä lied-musiikin parissa vuodesta 2020 alkaen. Hartikainen opiskelee Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa ja Niiranen puolestaan pianokamarimusiikki ja lied -maisterikoulutuksessa. Duo on saanut ohjausta Ilmo Rannalta ja osallistunut lisäksi lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Angelika Kirschlager, Christian Westergaard, Anu Komsi, Pia Värri ja Andreas Schmidt. Duo konsertoi ahkerasti ympäri Suomen. Heitä on kuultu mm. Ateneumin taidemuseossa Helsingissä, Hämeenlinnan Sibelius-museossa, Wäinö Aaltosen museon konserttisarjassa Turussa, sekä Pro Musica -säätiön juhlakonsertissa.

Duoa kiehtovat musiikin mahdollisuudet ilmentää ja käsitellä kaikkein vaikeimpiakin tunteita. Liedyhteistyössään Hartikainen ja Niiranen tavoittelevat syvällistä, vivahteikasta ja puhuttelevaa tarinankerrontaa. Esiintyjinä he ovat rohkeita ja vilpittömiä, sillä he uskovat sen olevan ainoa keino päästä todella vuorovaikutukseen yleisön kanssa. Duolle on tärkeää nostaa esiin myös kaanonin ulkopuolelle jätettyjä säveltäjiä ja teoksia. Sibelius-Akatemian tukisäätiö on tukenut duon työskentelyä apurahalla, joka myönnettiin 1900-luvun säveltävien naisten liedmusiikkia esittelevien konserttien järjestämiseen kesällä 2022. Keväällä 2023 Wegelius-säätiö myönsi duolle 5000 euron suuruisen tunnustusapurahan.

 

Ohjelmisto:

Laaja ohjelmistomme kattaa tärkeimmät lied-musiikin säveltäjät ja tyylikaudet. Mikäli haluttuja teoksia ei löydy ohjelmistostamme, toteutamme kuitenkin myös kohtuullisella aikataululla esitetyt kappaletoiveet ilomielin. Erityisen mielellämme toteutamme erilaisia konserttikokonaisuuksia. Repertoaariimme kuuluu myös improvisointi.

 

Hinnoittelu:

Palkkapyyntömme perustuu aina esiintymisen kestoon/esitettävien teosten kappalemäärään, teosten harjoitteluun vaadittavaan aikaan ja esiintymispaikalle matkustamisesta aiheutuviin matkakustannuksiin. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoa!

 

Yhteystiedot:

sähköposti: emma.hartikainen@hotmail.com

puhelinnumero: 044 345 5251 (Emma)

instagram: http://www.instagram.com/et_lied