TaiYo hakee Vapaan taiteen tilan koordinaattoria

(TaiYo is looking for a new Space for Free Arts Coordinator – the post requires fluent Finnish skills)

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee Vapaan taiteen tilan koordinaattoria osa-aikaiseen (60 %) työsuhteeseen 1.12.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Työsopimus solmitaan määräaikaisena 31.12.2022 asti, mutta sopimusta pyritään mahdollisuuksien mukaan jatkamaan tilan rahoituksen jatkuessa.

Vapaan taiteen tila on Taideyliopiston opiskelijoiden taidetila, joka toimii tällä hetkellä Katri Valan puiston väestönsuojassa Sörnäisissä. Tilan toimintaa pyörittää Taideyliopiston ylioppilaskunta ja sen rahoituksesta vastaa Taideyliopisto. Vuodesta 2013 toiminut Vapaan taiteen tila toimii sateenvarjona ja konkreettisina seininä erilaisille opiskelijoiden taideprojekteille, kuten esityksille, keikoille, galleriatoiminnalle, konserteille, iltamille, workshopeille ja muille kokoontumisille. Perusperiaatteena on, että tilassa tehtävän taiteen laatua ja sisältöä ei mikään taidekomitea etukäteen arvota.

Vapaan taiteen tilan koordinaattori vastaa tilan käytännön toiminnan pyörittämisestä. Pääasiallisia työtehtäviä ovat varausten vastaanottaminen ja hallinta, tilan yleisen kunnon ja kaluston hoitaminen sekä niiden käytön opastaminen, kulukorvausten maksaminen, ajoittain viestintätehtävät eli tilan nettisivujen ja somen päivitys, tapahtumista tiedottamisessa auttaminen sekä tilan käyttäjien ja omistajien kanssa kommunikoiminen. Koordinaattori tekee yhteistyötä ylioppilaskunnan hallituksen ja muiden työntekijöiden kanssa, ja hänen esihenkilönään toimii ylioppilaskunnan pääsihteeri.

Toivomme hakijalta…

 • omatoimisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn
 • hyvää organisointikykyä
 • esitysteknistä osaamista eli perustuntemusta ääni-, valo-, kuva- ja ripustustekniikasta
 • viestinnällisiä valmiuksia verkkosivujen ja someprofiilien ylläpitoon
 • joustavuutta ja luovuutta
 • täsmällisyyttä ja kykyä toteuttaa huolellisesti annettua budjettia
 • hyviä sosiaalisia taitoja

Eduksi katsotaan…

 • kyky ja motivaatio kehittää tilan toimintaa ja tiedotusta
 • tilan ja sen laitteiden huoltoon liittyvä osaaminen ja can do -asenne
 • taide- ja kulttuurialan tuntemus ja/tai opinnot

Tehtävä edellyttää sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa, minkä lisäksi ruotsin kielen taidosta on etua.

Vapaan taiteen tilan koordinaattorin työaika on keskimäärin 22,5 h viikossa (60 %) ja sen jakautuminen on sovittavissa joustavasti. Tehtävä sisältää myös ajoittaisia ilta- ja viikonlopputöitä. Tehtävän peruspalkka on ylioppilaskuntien työehtosopimuksen pohjalta 1 020,00 €/kk, jonka lisäksi maksetaan työehtosopimuksen mukaiset kokemus-, koulutus- ja kehittymislisät. Pääsihteeri antaa mielellään lisätietoja tehtävän palkkauksesta.

Taideyliopiston ylioppilaskunnalle osoitetut vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee toimittaa perjantaihin 26.11. klo 10 mennessä osoitteeseen taiyo-paasihteeri@uniarts.fi. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastatteluihin kutsuttaville ilmoitetaan asiasta perjantaina 26.11. klo 17 mennessä. Haastattelut pidetään maanantaina 29.11. Aikavälillä 9.30–12. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta maanantaina 29.11. Klo 18 mennessä.

Lisätietoja:

 • Taideyliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Lauri Grünthal, puh. 040 710 4296, taiyo-paasihteeri@uniarts.fi
 • Vapaan taiteen tilan työntekijä Teppo Vesikukka, puh. 040 710 4227, info@vapaantaiteentila.fi
 • www.vapaantaiteentila.fi

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) on noin 1700 taideopiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö, joka toimii Taideyliopiston opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestönä. Taideyliopiston ylioppilaskunnan toimintaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa http://www.taiyo.fi.

Olemme syrjinnästä vapaa työpaikka ja pyrimme tarjoamaan yhtäläiset mahdollisuudet kaikille. Kannustamme kaikkia sukupuolia ja sukupuoli-identiteettejä edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakemaan riippumatta esimerkiksi hakijan etnisestä taustasta, mahdollisesta toimintaesteestä, uskonnosta tai iästä. Emme käytä työhakemuksissa luovutettuja henkilötietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen, ja hakemukset ja CV:t tuhotaan tietoturvallisesti viimeistään vuoden kuluttua rekrytointiprosessin päättymisestä.