Olli Mikkonen

Kiinnostaako sinua pianonsoitto? Koskaan ei ole liian myöhäistä uuden oppimiselle! Olitpa sitten nuori tai iäkkäämpi, lapsi tai eläkeläinen, vasta-alkaja tai jo kokenut konkari – tervetuloa soittotunneille kanssani! Viimeistelen opintojani Sibelius-Akatemiassa klassinen pianonsoitto pääaineenani, mutta oppitunnit voivat sisältää vapaasäestyksen perusteita, musiikinteoriaa ym. oppilaan tarpeiden mukaisesti.

Annan opetusta pääsääntöisesti oppilaan luona kotona, mutta opetusta (etenkin alkeisopetus) voidaan pitää myös kotonani Haagassa. Maanantaisin opetus voidaan järjestää studiossa Ullanlinnassa.

Työskentelen musiikinalalla hyvin monipuolisesti mm. pianistina Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa ja seurakunnissa kanttorina, opetustyön ja muun konsertoimisen sekä keikkailun ohella. Opettajana olen kannustava, mutta pyrin myös selkeyteen sekä johdonmukaisuuteen. Olen opettanut aktiivisesti viimeisen kymmenen vuoden ajan. Nuorimmat oppilaani ovat olleet 4-vuotiaita soittoharrastusta aloittaessaan ja pisimmällä olevat oppilaani ovat soittaneet konserttipianistien tasoista ohjelmistoa. Opetustyössä mielestäni parasta on musisoimisen sekä yhdessä oivaltamisen tuoma riemu – tulethan siis mukaan soittotunneille!

In english

Would you like to learn to play the piano? It’s never too late to learn something new! I’m finishing my Master’s degree in piano performance at the Sibelius Academy. My forte is in the field of traditional classical music, but it is possible to include the basics of free accompaniment, music theory etc. as the student wishes.

I mainly teach at the home of the student, but it is also possible to have the lessons at my home in Haaga (especially beginners). On Mondays there’s a studio available in Ullanlinna that we may use.

I work diversely in the music genre. Besides teaching, I work as a ballet pianist at the Finnish National Opera Ballet School and work as cantor in congregations, perform concerts and play gigs. As a teacher, I aim to support and encourage the student, but at the same time I also try to be as precise and concrete in my feedback as I’m able to. I’ve been teaching actively these past 10 years. The youngest of my students have started their lessons at the age of 4 and the most advanced students have played concert level repertoire at a very high level. I think the best part of teaching is the process of making music and learning together. I hope to meet You at our piano lessons!