Tervetuloa TaiYo:n kehitysyhteistyöviikolle 26.-30.10.

Taideyliopiston ylioppilaskunta on mukana järjestämässä ylioppilaskuntien yhteistä kehitysyhteistyöviikkoa 26.-30.10. Kehyviikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta kehitysyhteistyöstä sekä tutkia, miten taide ja kehitysyhteistyö voivat auttaa ja tukea toisiaan. Sekä taide että kehitysyhteistyö ovat monipuolista toimintaa paremman ja inhimillisemmän maailman saavuttamiseksi, mikä näkyy myös viikon neljän tapahtuman moninaisuutena.

Ma 26.10. Klo 12.30  Paneeli Musiikkitalon ravintolassa
Ti 27.10. Klo 12-14  Café Käytävä SibAn T-talolla
Ke 28.10. Klo 12-14  Café Käytävä TeaKilla ja 14-16 KuvAlla
To 29.10. Klo 17.30  Flash mob Rautatieasemalla, tapaaminen aikataulujen alla
Pe 30.10. Klo 18.00  Juhlat Vapaan taiteen tilassa

Lounaan yhteydessä pidettävä paneelikeskustelu avaa Kehyviikon kysymällä, mitä kehitysyhteistyö on ja miten taiteilija voi rikastaa taidettaan sen avulla, saaden samalla positiivista muutosta aikaan. Vierailijoina ovat freelancemuusikko ja opettaja Marjo Smolander sekä kehitysyhteistyön läänintaiteilija Anna Jussilainen. Kolmas vieras ei ole vielä varmistanut pääsyään. Paneelin puheenjohtajana toimii TeaKin opiskelija Anna Valpuri.

Café Käytävän aikana saa ilmaista Reilun kaupan kahvia ja teetä, lukea kehitysyhteistyöstä, katsoa videotervehdyksiä maailmalta, keskustella ja osallistua halutessaan #haluanmaailman-kampanjaan.

Flash mobiin toivotaan paljon osallistujia, jotta yhteisprojektistamme tulee näyttävä. Flash mobiin ei tarvitse tuoda kuin itsensä, ja osallistumisellaan pääsee näyttämään luottamuksen, yhteisöllisyyden ja tukemisen tärkeyden.

Vapaan taiteen tilassa on tiistaista perjantaihin esillä teoshaun avulla valittuja opiskelijoittemme teoksia, jotka käsittelevät monipuolisesti kehitysyhteistyötä. Perjantaina näyttely muuntuu juhliksi, joissa on myös musiikkia ja ruokaa. Taiteilijoiden kanssa kannustetaan juttusille.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia – tervetuloa mukaan! Seuraa myös tapahtumaa Facessa (www.facebook.com/kehyviikkoTaiYo) ja Instagramissa.

Lisätietoja: TaiYo:n kehykoordinaattori Saara Lindahl, saara.lindahl (ät) uniarts.fi