Suurmielenosoitus opintotuesta

Mitä opintotuelle on tapahtumassa? Murskaavatko säästöpaineet nuoren sukupolven yhdenvertaiset mahdollisuudet opiskeluun? Vaadimme vastauksia kokoontumalla Senaatintorille keskiviikkona 20.3.2013 klo 13.00, mistä siirrymme suurena opiskelijakulkueena Eduskuntatalolle kohtaamaan päättäjiä kasvotusten. Sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden on toteuduttava!

Hallitus tekee jälleen säästötoimenpiteitä. Työurien pidentämisen työkaluna pidetään mm. opintotuen kiristämistä, mutta onko todellisena lopputuloksena vain liuta heikennyksiä opiskelijan talouteen ja hyvinvointiin?

Ainaisen opintotuella pelaamisen on loputtava, sillä se vaarantaa suunnitelmallisen ja päätoimisen opiskelun. Opintotuki on opiskeluaikaisen toimeentulon ensisijainen turva ja sitä on kehitettävä harkitusti sekä hallitusohjelman mukaisesti. Nykyinen opintorahapainotteinen opintotukijärjestelmä takaa kaikkien mahdollisuuden opiskella Suomessa lähtökohdista riippumatta. Vaadimme hallitusta kantamaan vastuunsa yhdenvertaisesta Suomesta.

Koko opiskelijaliike sanoutuu irti opintotuen leikkauksista ja marssii yhtenä rintamana 20.3.2013 Senaatintorilta Eduskuntatalolle vaatimaan päättäjiltä vastauksia.

Katso lisätietoa mielenosoituksesta: https://www.facebook.com/events/478850868828955/