Taideyliopiston ylioppilaskunnan ensimmäinen hallitus valittu – puheenjohtajaksi Annika Kempe

TIEDOTE
12.12.2012
Julkaisuvapaa heti

Taideyliopiston ylioppilaskunnan ensimmäinen hallitus valittu – puheenjohtajaksi Annika Kempe

Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajisto valitsi kokouksessaan 11.12.2012 uudelle ylioppilaskunnalle hallituksen vuodelle 2013. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin kirkkomusiikin opiskelija Annika Kempe. Kempe on toiminut aiemmin muun muassa Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä.

“Uuden ylioppilaskunnan käynnistäminen on innostava haaste, johon tartumme hallituksena suurella tarmolla. Ylioppilaskunnan ensimmäisenä toimintavuotena keskitymme uuden organisaation käynnistämiseen, Taideyliopiston rakentamiseen ja eri alojen opiskelijoiden kohtaamisiin”, Kempe pohtii uuden ylioppilaskunnan alkutaivalta ja jatkaa: “Erityistä huomiota kiinnitämme uusien, syksyllä opintonsa aloittavien opiskelijoiden vastaanottoon. On tärkeää, että yliopiston myllerryksestä huolimatta yksikään opiskelijapolvi ei joudu väliinputoajan asemaan vaan pääsemme kaikki tarttumaan yhdistymisen mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin.”

Taideylioppilaskunnan hallituksen muodostavat puheenjohtajan lisäksi Kemal Can (maalaus), Riikka Karjalainen (valo- ja äänisuunnittelu), Lukas Korpelainen (kansanmusiikki), Laura Lehtinen (koreografia), Laura Norppa (Arts Management), Anna Sailamaa (taidegrafiikka), Megan Snowe (tila-aikataiteet) ja Aura Visala (vanha musiikki).

Uuden hallituksen toimikausi alkaa tammikuussa 2013 ja kestää kalenterivuoden ajan. Edustajisto on syksyn aikana valinnut myös muut keskeiset ylioppilaskunnan toimijat. Vuoden 2013 edustajiston puheenjohtajana toimii Eero Erkamo (valo- ja äänisuunnittelu), ensimmäisenä varapuheenjohtajana Niilo Tarnanen (sävellys) ja toisena varapuheenjohtajana Saara Hannus (praxis). Pääsihteerinä aloittaa FM Ville Sinnemäki.

Taideyliopiston ylioppilaskunta aloittaa toimintansa 1.1.2013, kun Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu sekä niiden ylioppilaskunnat yhdistyvät yliopistolain mukaisesti. Taideyliopiston ylioppilaskunta on n. 1800 taideopiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö, joka toimii jäsentensä yhdyssiteenä sekä etu- ja palvelujärjestönä.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja 2013 Annika Kempe, annika.kempe@siba.fi, 0504603713