Tietoa edustajistotoiminnasta

Edustajisto on tavallaan ylioppilaskunnan oma eduskunta. Edustajisto eli ”edari” käyttää TaiYo:n ylintä päätösvaltaa ja vetää linjat muun muassa siitä, mihin toiminnassa panostetaan, mitä mieltä ollaan asioista ja mihin rahaa käytetään. Edustajistolla on ensiluokkainen näköala koko ylioppilaskunnan toimintaan, ja siellä toimimalla oppii uusia asioita sekä saa erinomaista kokemusta yhteisten asioiden hoitamisesta.

Edustajiston tehtäviin ja päätösvaltaan kuuluu mm. ylioppilaskunnan säännöistä, edunvalvonnan linjoista, vuosittaisesta toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta päättäminen, ja talousarvion osana edustajisto päättää myös ylioppilaskunnan jäsenmaksun suuruudesta. Myös keskeisimmät henkilövalinnat kuuluvat edustajistolle: edari valitsee mm. Taideyliopiston hallituksen opiskelijajäsenet ja ylioppilaskunnan pääsihteerin sekä kaikkein tärkeimpänä vuosittain TaiYo:n hallituksen.

Käytännön tasolla edustajistotoiminta tarkoittaa:

  • Vuosittain n. 5 kokousta, joissa tehdään viralliset päätökset
  • Jonkin verran asioihin perehtymistä ja ajatustyötä ennen kokouksia
  • Vapaaehtoisia keskustelu- ja virkitystapaamisia hyvässä porukassa.

Edustajiston toiminnassa mukana olemalla:

  • Pääsee vaikuttamaan ylioppilaskunnan ja koko yliopistoyhteisön toimintaan
  • Oppii uusia asioita, joista voi myöhemmin olla yllättävääkin hyötyä
  • Saa hyvää kokemusta yhteisten asioiden hoidosta ja päätöksenteosta
  • Tutustuu uusiin ihmisiin ja voi löytää niin ystäviä kuin hyödyllisiä kontakteja yli akatemiarajojen.

Edustajistossa toimimiseen ei ole sen kummempia vaatimuksia aiemmasta kokemuksesta tai pohjatiedoista – ei siis haittaa, vaikka et olisi aiemmin ollut mukana toiminnassa millään tavoin! Toivottavasti olet kuitenkin innokas oppimaan ja valmis käyttämään hieman aikaa edustajiston toimintaan, minkä lisäksi toki kiinnostus Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisiin asioihin on hyväksi. Kokouksista ei makseta kokouspalkkioita, mutta niissä on aina tarjolla hyvää iltapalaa, minkä lisäksi edustajiston jäsenille järjestetään vuosittain virkistystapahtumia.

Edustajiston kokousten päätösluetteloihin voit tutustua täällä.

Vastaa