Muista äänestää eduskuntavaaleissa! Kom ihåg att rösta i riksdagsvalet!

Muista äänestää eduskuntavaaleissa!

Hei, taideopiskelija – sinun ääntäsi tarvitaan! Nyt on mahdollista vaikuttaa suuntaan, johon Suomi lähtee seuraavina neljänä vuotena, sekä niihin linjoihin, joiden pohjalta myös opiskelua, koulutusta, taidetta ja kulttuuria koskevia päätöksiä tehdään. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 3.4. ja jatkuu tiistaihin 9.4. asti, ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14.4. Sekä opiskelijat että taiteilijat kaipaavat kipeästi puolustajia eduskunnassa, joten on ensiarvoisen tärkeää että myös juuri Sinä käyt äänestämässä itsellesi sopivaa ehdokasta! Jokainen ääni on tärkeä, ja vaaleista toiseen juuri nuorten äänestysaktiivisuus on ollut selvästi vanhempia ikäluokkia alhaisempaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nuoria ja opiskelijoita lähellä olevat asiat on paljon helpompi ohittaa päätöksenteossa.

Äänestyspäätökseen vaikuttavat varmasti monet asiat, mutta TaiYo kannustaa ottamaan huomioon myös puolueiden ja ehdokkaiden koulutus- ja taidepoliittisiin kysymyksiin liittyvät kannat. Taidepolitiikan osalta TaiYo on mukana koordinoimassa Kulttuuribudjetti prosenttiin -kampanjaa, jonka tavoitteena on nostaa taiteen ja kulttuurin osuus 1 %:iin valtion budjetista. Kulttuurin rahoituksen nostamisen lisäksi TaiYo on linjannut taidepoliittisissa vaalitavoitteissaan, että eduskunnan tulee parantaa taiteilijoiden toimeentuloa ja sosiaaliturvaa sekä turvata taiteen ja kulttuurin saavutettavuus kaikille. Omien taidepoliittisten teemojensa lisäksi TaiYo on mukana opiskelijajärjestöjen yhteisessä Koulutustaprkl-kampanjassa, joka kärkiteemoina ovat koulutuksen rahoitus, opiskelijan toimeentulo ja ilmastonmuutoksen torjuminen.

Älä anna muiden päättää puolestasi, vaan muista käydä äänestämässä!

Lisätietoa vaaleista ja äänestämisestä: www.vaalit.fi
Lisätietoa kampanjoista: www.kulttuuribudjettiprosenttiin.fi and www.koulutustaprkl.fi
TaiYo:n taidepoliittiset tavoitteet vaalikaudelle 2019-2023: pdf

Kom ihåg att rösta i riksdagsvalet!

Riksdagsvalet hålls den 14.4.2019 och förhandsröstningen i Finland är mellan 3.4.-9.4. Kom ihåg att rösta och påverka Finlands framtid! De ungas röstningsprocent är alltid lägre än den allmänna aktiviteten, och KonSt vill sporra alla sina medlemmar att använda sin röst i valet! Vi vill också påminna alla att tänka även om hur studentvänliga och konstvänliga olika kandidater är när man väljer sin kandidat. KonSt koordinerar Kulturbudgeten upp till en procent -kampanjen och är med i studentorgasnisationernas Utbildningprkl-kampanjen. Låt inte de andra fatta beslut för dig – kom ihåg att rösta!

Mera info om valet: www.vaalit.fi
Mera info om kampanjerna: www.kulttuuribudjettiprosenttiin.fi och www.koulutustaprkl.fi

Remember to vote in the Parliamentary Election!

The Parliamentary Election takes place on 14 April, 2019, and advance voting in Finland is from 3 to 9 April. Every Finnish citizen who has reached the age of 18 by the election day is entitled to vote. ArtSU wants to encourage all its members to use their right to vote in the election! ArtSU also wants to remind you not to forget student-friendliness and art-friendliness when choosing your candidate. ArtSU coordinates the Increase the culture budget to 1 per cent -campaign and supports the student organisations’ common campaign Educationprkl. Don’t let others decide on your behalf – remember to vote!

More info on the election: www.vaalit.fi
More info on the campaigns: www.kulttuuribudjettiprosenttiin.fi and www.koulutustaprkl.fi