Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee taide- ja kulttuuripolitiikan asiantuntijaa

Taide ja kulttuuri ovat keskeinen osa ihmisen elämää, korvaamaton keino itsensä ja ympäröivän maailman hahmottamiseen sekä yhteisöllisyyttä, vuoropuhelua ja kriittisyyttä edistävä voima. Samalla taide ja kulttuuri tarvitsevat entistä rohkeampaa puolustamista aikamme yhteiskunnallisessa keskustelussa ja vuoden päästä käytävissä eduskuntavaaleissa. 

Oletko samaa mieltä? Taideyliopiston ylioppilaskunnassa on nyt haettavana ainutlaatuinen tehtävä: TaiYo hakee taide- ja kulttuuripolittista asiantuntijaa osa-aikaiseen työsuhteeseen elokuusta 2022 alkaen. Tehtävä keskittyy eduskuntavaalivaikuttamiseen ja on projektiluontoinen, minkä vuoksi työsopimus solmitaan määräaikaisena kesäkuuhun 2023 asti.

Uuden työntekijän vastuulla on ylioppilaskunnan taide- ja kulttuuripoliittisen vaikuttamistyön koordinointi erityisesti eduskuntavaaleja 2023 silmällä pitäen. Työhön kuuluu kampanjan suunnittelua, toteutuksen koordinointia, päättäjä- ja sidosryhmätapaamisia sekä taide- ja kulttuuripolitiikan tulevaisuuden visiointia. Työ sisältää myös paljon viestintää, vaikuttamismateriaalin laatimista ja taustapaperien ja kannanottojen valmistelemista.

Pienessä organisaatiossa taide- ja kulttuuripoliittinen asiantuntija pääsee monipuolisesti osaksi ylioppilaskunnan toimintaa, ja arvostamme monipuolista osaamista. Taide- ja kulttuuripoliittinen asiantuntija työskentelee tiiviissä yhteistyössä ylioppilaskunnan hallituksen ja muiden työntekijöiden kanssa, ja hänen esihenkilönään toimii ylioppilaskunnan pääsihteeri.

Toivomme hakijalta…

  • hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
  • kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta
  • ymmärrystä Suomen taide- ja kulttuuripolitiikan kentästä
  • kykyä viestiä vaikuttamistyöstä
  • kykyä itsenäiseen työskentelyyn, joustavuutta ja luovuutta
  • korkeakouluopintoja

Eduksi katsotaan…

  • kokemus ylioppilaskunta- tai muusta järjestötoiminnasta
  • kokemus vapaaehtoisten kanssa työskentelemisestä
  • olemassa olevat poliittiset verkostot

Tehtävä edellyttää sujuvaa suomen ja hyvää englannin kielen taitoa, minkä lisäksi ruotsin kielen taidosta on etua.

Tarjoamme taide- ja kulttuuripoliittiselle asiantuntijalle avoimen, luovan ja innostavan työympäristön osana Taideyliopiston ylioppilaskuntaa. Asiantuntijan työ on erinomainen näköalapaikka koko Suomen taide- ja kulttuuripoliittiselle kentälle. Tehtävän työaika on keskimäärin 22,5 h viikossa (60 %) ja sen jakautuminen on sovittavissa joustavasti. Tehtävän peruspalkka on ylioppilaskuntien työehtosopimuksen pohjalta 1 200,00 €/kk, jonka lisäksi maksetaan työehtosopimuksen mukaiset kokemus-, koulutus- ja kehittymislisät. Pääsihteeri antaa mielellään lisätietoja tehtävän palkkauksesta.

Taideyliopiston ylioppilaskunnalle osoitetut hakemukset ansioluetteloineen tulee toimittaa keskiviikkoon 1.6. klo 16 mennessä osoitteeseen taiyo-paasihteeri@uniarts.fi. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastatteluihin kutsuttaville ilmoitetaan asiasta perjantaina 3.6. klo 17 mennessä. Haastattelut pidetään keskiviikkona 8.6. aikavälillä 10–17 ja kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta viimeistään maanantaina 13.6.

Lisätietoja tehtävästä antaa pääsihteeri Lauri Grünthal sähköpostitse taiyo-paasihteeri@uniarts.fi ja puhelimitse 040 710 4296 arkisin klo 10–16.

Taideyliopiston ylioppilaskunnan toimintaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa http://www.taiyo.fi.

Olemme syrjinnästä vapaa työpaikka ja pyrimme tarjoamaan yhtäläiset mahdollisuudet kaikille. Kannustamme kaikkia sukupuolia ja sukupuoli-identiteettejä edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakemaan riippumatta esimerkiksi hakijan etnisestä taustasta, mahdollisesta toimintaesteestä, uskonnosta tai iästä. Emme käytä työhakemuksissa luovutettuja henkilötietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen, ja hakemukset ja CV:t tuhotaan tietoturvallisesti viimeistään vuoden kuluttua rekrytointiprosessin päättymisestä.