Nuottikauppa Ostinato vaihtaa pääomistajaa ja muuttaa Musiikkitaloon

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) on myynyt omistuksensa nuottikauppa Ostinato Oy:sta Booky.fi Oy:lle, josta tulee näin Ostinaton enemmistöomistaja 54 %:n omistusosuudella. Booky.fi Oy on suomalainen perheyritys, joka työllistää lähes 200 työntekijää Vantaalla ja Porvoossa. Yritys on osa Booky Groupia, johon kuuluvat verkkokirjakaupan lisäksi kirjastopalveluja tarjoava BTJ Finland Oy ja logistiikkapalveluja tarjoava Porvoon Kirjakeskus Oy. Booky Groupin markkinaosuus Suomen kirjamarkkinasta on noin 20 %, ja Bookyn logistiikan kautta kulkee lähes puolet kaikista Suomessa myydyistä kirjoista. Kirjojen lisäksi Booky myy äänitteitä ja muita tallenteita, sekä nuotteja etupäässä kirjastoille.

Ostinato on paperinuotteja myyvä nuottikauppa, jonka Taideyliopiston ylioppilaskunnan edeltäjä Sibelius-Akatemian ylioppilaskunta perusti vuonna 1979 yhdessä seitsemän muun musiikinopiskelijoiden järjestön kanssa. Ostinato perustettiin parantamaan kohtuuhintaisten nuottien saatavuutta sekä tarjoamaan laajan nuottivalikoiman ja asiantuntevaa palvelua, ja sen ensisijainen tehtävä on alusta lähtien ollut suomalaisten musiikinopiskelijoiden palveleminen. Myös Taideyliopiston ylioppilaskunnan omistuksen myynnin taustalla on ennen kaikkea tämän palvelutehtävän ja Ostinaton laadukkaan toiminnan turvaaminen jatkossakin. Nuottimarkkinoilla on käynnissä digitalisaation aiheuttama murros, jonka myötä Ostinaton liiketoiminta on ollut tappiollista lähes koko 2010-luvun, ja tässä tilanteessa TaiYo katsoi isomman konsernin tarjoamien leveämpien hartioiden ja erilaisten synergiaetujen mahdollistavan yhtiön toiminnan kehittämisen nykyistä omistajapohjaa paremmin. Booky on sitoutunut jatkamaan Ostinaton toimintaa olemassaolevan brändin alla ja nykyisen, asiantuntevan henkilökunnan vetämänä.

Samaan aikaan myös Ostinaton myymälä muuttaa heinäkuun aikana Töölöntorin laidalta Musiikkitaloon, jossa Ostinato tulee jakamaan Mannerheimintien sisäänkäynnin vieressä sijaitsevan myymälätilan yhdessä levykauppa Fugan kanssa. Jo pidemmän aikaa valmisteltu muutto ei liity omistajan vaihdokseen, vaan osuu sen kanssa lähes samaan ajankohtaan sattumalta. Muuton myötä Ostinato sijaitsee entistä paremmalla ja keskeisemmällä paikalla niin musiikkiyhteisön kuin yleisten ihmisvirtojenkin kannalta sekä säilyttää edelleen kiinteän yhteyden Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan sen muuttaessa pois nykyisen myymälän vieressä sijaitsevasta Töölönkadun T-talosta kesällä 2019.

More information:
Taideyliopiston ylioppilaskunta: pääsihteeri Ville sinnemäki, taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi, puh. 040 710 4296
Ostinato Oy: hallituksen puheenjohtaja Lasse Mäki, lasse.maki (ät) uniarts.fi, puh. 040 738 5878