Haku TaiYo:n hallitukseen 2017 ja Taideyliopiston yliopistokollegioon on auki!

Taideyliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen haetaan uusia, aktiivisia jäseniä vuodelle 2017 – lue tarkempi hakutiedote alta! Lisäksi myös Taideyliopiston ylimpään päättävään elimeen, yliopistokollegioon, haetaan kuutta opiskelijajäsentä ja heille kuutta varajäsentä kaudelle 2017-2018 – katso tarkempi hakuilmoitus sivulta Student representatives wanted!

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUS 2017 KUTSUU SINUA!

HUOM: Hakua on jatkettu! TaiYo:n edustajisto valitsi kokouksessaan 21.11. vuoden 2017 hallituksen muodostajaksi ja puheenjohtajaksi Lauri Grünthalin, mutta hallituksen jäsenen paikkoja on edelleen vapaana. Jos hallituksessa toimiminen kiinnostaa, ota yhteyttä suoraan Lauriin (yhteystiedot alla)!

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka tämä yliopisto, taidekenttä ja yhteiskunta toimivat. Tule mukaan Taideyliopiston ylioppilaskunnan (TaiYo) hallitukseen 2017!

Hallitus johtaa ylioppilaskunnan toimintaa ja arkea. Se on opiskelijan edunvalvoja, joka järjestää tapahtumia, kommunikoi yliopistomme ja opiskelijoiden välillä sekä edustaa opiskelijoita ulospäin. Hallitus kokoontuu lukukausien aikana yleensä kerran viikossa, minkä lisäksi hallituksen jäsenet työskentelevät jonkin verran itsenäisesti kokousten ulkopuolella. Hallitukseen kuuluu 6-10 jäsentä, ja jäseniä valitaan vähintään yksi joka akatemiasta, josta on enemmän kuin yksi ehdokas. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallituksen tehtävä on ajaa opiskelijoiden asiaa Taideyliopistossa ja välittää yliopiston hallintoon tietoa siitä, mikä toimii ja missä taas byrokratia tai opintojen rakenteet voisivat paremmin tukea opiskelijoiden luovuutta, arvomaailmaa ja keskinäistä yhteistyötä. Hallituksen jäsenyys on myös tapa osallistua aikamme opiskelijaliikkeeseen. Suomen ylioppilaskuntien liiton kautta hallitus on mukana vaikuttamassa opiskelijoiden asemaan valtakunnallisesti, minkä lisäksi se tuo kulttuuripoliittisiin kysymyksiin poikkitaiteellista opiskelijanäkökulmaa.

Hallituksessa toimiminen ei edellytä erityistä aiempaa kokemusta ylioppilaskunnasta tai muista opiskelijajärjestöistä. Sen sijaan ylioppilaskunnan hallituksessa saa kokemusta vaikuttamistyöstä, järjestötoiminnasta ja hallinnosta, siis rakenteista Taideyliopistossa ja yhteiskunnassa. Hallituslaisen tie vie toisinaan mielenosoituksiin tai esiintymislavalle, mutta myös tapaamisiin keskeisimpien nykyisten ja tulevien päättäjien kanssa.

Hallituksen jäsenen työmäärä mitoitetaan niin, että hallituksessa olo on mahdollista opintojen ohella. Puheenjohtajalta tehtävä vaatii noin puolipäiväistä sitoutumista koko vuodeksi, muilta hallituksen jäseniltä muutaman tunnin työpanosta viikossa. Puheenjohtaja saa tehtävästään kunnon palkkion, ja muillekin hallituksen jäsenille maksetaan pienempi korvaus. Tehtävään saa perehdytyksen, minkä lisäksi hallituksen rinnalla ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa pyörittävät myös pääsihteeri sekä jäsenpalvelu- ja edunvalvontasihteeri. Hallituksen edellytetään sitoutuvan tehtävään lähtökohtaisesti koko vuodeksi 2017.

TaiYo:n hallitukseen voi hakea kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen. Jos olet kiinnostunut, laita lyhyt vapaamuotoinen hakemus hallituksenmuodostaja Lauri Grünthalille (lauri.grunthal (ät) uniarts.fi) mieluiten mahdollisimman pian mutta viimeistään maanantaihin 5.12. klo 15.00 mennessä. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut hallituksessa toimimisesta ja miksi juuri sinä olisit siinä hyvä. TaiYo:n edustajisto valitsee hallituksen jäsenet hallituksenmuodostajan esityksestä kokouksessaan keskiviikkona 14.12.

Lisätietoja hallitushausta voi kysellä hallituksenmuodostaja Laurilta (puh. 050 3277 480).