KV-opiskelijoiden lukukausimaksut tulevat – mikä on taidekoulutuksen hintalappu?

lukukausimaksu_trump

Taideyliopiston hallitus päättää torstaina 9.6. EU/ETA-alueen ulkopuolisilta opiskelijoilta 1.8.2017 alkaen perittävistä lukukausimaksuista. Hallitukselle on esitetty 5000 euron maksua, mutta on täysin mahdollista että hallitus päättää lopulta tätä korkeammista maksuista. Korkeat lukukausimaksut olisivat kuitenkin haitallisia Taideyliopiston kansainvälisyydelle, opiskelijavalintojen laadulle ja opiskelijoiden tasa-arvolle, kun kansainvälisten hakijoiden määrä vähenee ja opiskelijoiden maksukyky asetetaan osaamisen edelle. Taideyliopiston ylioppilaskunta on pyrkinyt vaikuttamaan mahdollisimman matalien maksujen puolesta alusta lähtien, ja tarkempia perusteluita on avattu esim. Taideyliopiston hallitukselle lähetetyssä kirjeessä.

Jos sinäkin uskot, että raha ei ole laadun mittari taiteessa eikä koulutuksessa, jaa viestiämme sosiaalisessa mediassa, keskustele aiheesta muiden taideyliopistolaisten kanssa ja lähetä terveisiä asiasta päättävälle yliopiston hallitukselle! Voit lähettää omat näkökantasi ja perustelusi esimerkiksi yliopiston hallituksen opiskelijajäsen Annika Kempelle (annika.kempe ät uniarts.fi) tai olla yhteydessä muihin hallituksen jäseniin, joiden tiedot löytyvät Artsista (https://artsi.uniarts.fi/paatoksenteko/hallitus). Lukukausimaksujen suuruuteen on mahdollista vielä vaikuttaa, joten nyt on oikea hetki toimia!

lukukausimaksu_huuto