TaiYo:n edustajisto valittu suoraan ilman vaaleja

Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on valittu kokonaisuudessaan ilman vaaleja, eikä marraskuun puolivälissä järjestettäväksi ilmoitettua edustajiston täydennysvaalia näin ollen pidetä ollenkaan.

TaiYo:n edustajistovaaleihin ilmoittautui alkuperäiseen määräaikaan mennessä vain 6 ehdokasta. Koska ehdokkaita oli vähemmän kuin edustajistossa on paikkoja, julisti keskusvaalilautakunta vaalijärjestyksen määräysten mukaisesti kaikki ehdokkaat valituiksi ilman vaalitoimitusta ja päätti järjestää täydennysvaalin. Täydennysvaaliin puolestaan ilmoittautui 13 ehdokasta, joista yksi perui ehdokkuutensa vaalijärjestyksen mukaisen huomautusajan aikana. Koska täydennysvaalin lopullinen ehdokasmäärä oli näin yhtä suuri kuin valittavien määrä, julistettiin myös kaikki täydennysvaalin ehdokkaat valituiksi ilman vaalitoimitusta. Näin ollen kaikki edustajiston 18 paikkaa ovat tulleet poikkeuksellisesti täytetyiksi suoraan ehdokasasettelun kautta, eikä varsinaista äänestystä tulla vaalijärjestyksen mukaisesti järjestämään ollenkaan.

Taideyliopiston ylioppilaskunnan uuden edustajiston muodostavat seuraavat henkilöt (täydennysvaalissa valituiksi tulleet merkitty tähdellä):
Maia Häkli (TeaKin vaaliliitto)
Joel Härkönen (TeaKin vaaliliitto)
Riikka Karjalainen (TeaKin vaaliliitto)
Annika Kempe (SibAn opiskelijat)*
Olli Keskinen (SibAn opiskelijat)*
Visa Kohva (SibAn opiskelijat)*
Juhana Kotilainen (SibAn opiskelijat)*
Tarleena Laakko (TeaKin vaaliliitto)*
Annika Lyytikäinen (SibAn opiskelijat)*
Ruut Mattila (SibAn opiskelijat)*
Joel Neves (TeaKin vaaliliitto)
Elias Numminen (SibAn opiskelijat)*
Niklas Nybom (TeaKin vaaliliitto)
Sari Pyykönen (SibAn opiskelijat)*
Saila Pönkä (TeaKin vaaliliitto)*
Eetu Sadeharju (Vaaliliittojen ulkopuolinen ehdokas)
Heikki Vallinoja (SibAn opiskelijat)*
Riku Vuorensola (SibAn opiskelijat)*

Uuden edustajiston kausi alkoi heti keskusvaalilautakunnan vahvistettua vaalin lopullisen tuloksen 28.10. Edustajistossa on 11 opiskelijaa Sibelius-Akatemiasta ja 7 Teatterikorkeakoulusta – Kuvataideakatemiasta ei lopulta asettunut ehdolle yhtään opiskelijaa. Myöskään puoluepoliittiset ryhmät eivät asettaneet yhtään ehdokasta, kuten eivät aiemmissakaan TaiYo:n edustajistovaaleissa. Onnea uusille edustajiston jäsenille!

Lisätietoja: Pääsihteeri Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, puh. 040 710 4296)