VR:n opiskelija-alennukset muuttuvat 3.6.2013

VR ja opiskelijajärjestöt ovat sopineet muutoksista VR:n ja opiskelijajärjestöjen sopimukseen koskien junamatkustuksen opiskelija-alennuksia ja markkinointiyhteistyötä. Muutokset tulevat voimaan 3.6.2013.

Uudistus on tehty VR:n aloitteesta ja se liittyy laajempaan hinnoittelu-uudistukseen, jossa lippujen hinnat vaihtelevat nykyistä enemmän junavuoron kysynnän mukaan. Jatkossa opiskelija-alennukset vaihtelevat perus- ja ekstraluokan lipuissa 45 ja 55 prosentin välillä niin, että suurimmat alennukset saa vähiten kysytyiltä junavuoroilta ja pienimmät alennukset kysytyimmiltä junavuoroilta.

VR on vakuuttanut opiskelijajärjestöille, että opiskelijoiden junamatkustus muuttuu keskimäärin edullisemmaksi, vaikka yleisesti kysytyimmät junavuorot hiukan kallistuvatkin. Opiskelijajärjestöt vaativat, että uudistuksen vaikutukset arvioidaan niiden astuttua voimaan.

“Meille tärkeintä on voida jatkossakin luottaa siihen, että opiskelijan on mahdollista käydä opiskelupaikkakunnaltaan kotona ilman, että siihen täytyy kuluttaa kuukauden lounasbudjetti”, kommentoivat opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat. “Oletamme, että VR kokonaan valtion omistamana yhtiönä on sitoutunut samaan tavoitteeseen, ja toivomme hyvän yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa.”

Lue lisää VR:n tiedotteesta: http://www.vrgroup.fi/fi/vakiolinkit/VR-konsernitiedottaa/news_20130530120620.html

 

More information:

Matti Parpala, pääsihteeri, Suomen ylioppilaskuntien liitto, 041 515 2225, etunimi.sukunimi@syl.fi

Jani Hyppänen, pääsihteeri, Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, 050 389 1010,etunimi.sukunimi@samok.fi

Sini Korpinen, pääsihteeri, Suomen Lukiolaisten Liitto ry, 050 364 4883, etunimi.sukunimi@lukio.fi

Vesa Kauppinen, pääsihteeri, Opiskelija-Allianssi – OSKU ry., 044 502 5035, etunimi.sukunimi@osku.info

Antti Malste, pääsihteeri, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry., 050 310 0570 etunimi.sukunimi@sakkinet.fi