Taideylioppilaskuntien yhdistymissivusto avattu!

Päiviä jäljellä 196 kappaletta, sitten se tapahtuu.

Mitä luultavimmin maailma ei koe suurta mullistusta siinä silmänräpäyksessä, kun vuosi vaihtuu. Mitä luultavimmin ihmiset ilakoivat uuttavuotta aivan normaaliin tapaansa. Mitä luultavimmin edes juhlan jälkeinen arki ei ole kovin erilaista verrattuna nykyiseen.

Ajanhetki 1.1.2013 00:00 on kuitenkin sikäli merkittävä, että Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu lakkaavat olemasta itsenäisinä yliopistoina. Syntyy Taideyliopisto. Samalla hetkellä myös Kuvataideakatemian ylioppilaskunta, Sibelius-Akatemian ylioppilaskunta ja Teatterikorkeakoulun ylioppilaskunta lakkaavat olemasta ja yhdistyvät Taideyliopiston ylioppilaskunnaksi.

Siitä kaikki siis vasta alkaa.

Nämä edeltävät 196 päivää kuitenkin pakerretaan vielä, jotta uuden aloittaminen sujuisi mahdollisimman kivuttomasti. Tämä verkkosivusto on taideylioppilaskuntien yhdistymisprojektin virallinen sivusto. Sivustolle päivitetään ajankohtaisia tietoa ylioppilaskuntien yhdistymisprojektin kulusta ja kommentoidaan vieressä tapahtuvaa yliopistojen yhdistymistä opiskelijanäkökulmasta. Sivustolla on myös alati päivittyvä (nyt vielä keskeneräinen) dokumenttipankki sekä erillinen osio syksyllä 2012 järjestettäviä ylioppilaskunnan edustajistovaaleja varten. Pysy kärryillä seuraamalla blogia ja/tai Facebookissa liittymällä ryhmään Taideylioppilaskuntien yhteisö.

Blogia päivittää ainakin näin alkuun lähinnä allekirjoittanut, eli taideylioppilaskuntien yhdistymisen projektipäällikkö Saara. Olen itse kohta 25-vuotias bioadaptiivisen tekniikan opiskelija Aalto-yliopistosta. Ylioppilaskuntien yhdistymisestä olen kerännyt kokemusta toimiessani Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ensimmäisessä hallituksessa jäsenenä ja vuonna 2011 puheenjohtajana. Tehtävänäni tässä projektissa on johdattaa ylioppilaskunnat hallitusti, kauniisti ja hyvillä mielin yhteen.

Älä muuten epäröi olla yhteydessä, jos jokin ylioppilaskunnissa (vanhoissa tai uudessa), yhdistymisprojektissa tai tulevaisuudessa askarruttaa, jännittää tai ärsyttää. Saa kysyä.

-Saara