TaiYo9-vuosijuhlat 7.10.2022
Lämpimästi tervetuloa juhlimaan 9-vuotiasta Taideyliopiston ylioppilaskuntaa perjantaina 7.10. Suomenlinnan Tenalji von Ferseniin!
Vuosijuhlien facebook-tapahtuma: https://fb.me/e/21KDK9FY4
Miten löydän paikalle?
Vuosijuhla vietetään Suomenlinnan Susisaarella, Tenalji von Fersen-juhlatilassa ja jatkoja juhlitaan ravintola Allas Sea Poolissa. Suomenlinnaan ja Suomenlinnasta pois pääsee HSL:n liikennöimillä lautoilla. Jos esität tervehdyksen prologin aikana eli cocktail-tilaisuudessa, toivomme, että saavut paikalle 16:40 Kauppatorilta lähtevällä lautalla. Jos et esitä tervehdystä, voit saapua paikalle myös 17:20 lähtevällä lautalla. Jatkoille siirtyessä sopivimmat lautat lähtevät Suomenlinnan laiturilta kello 23:00 sekä 23:40.
Alla olevista kartoista voit katsoa, miten löydät paikalle.
Mistä lautta Suomenlinnaan lähtee:

Miten löydät Suomenlinnan lauttalaiturilta Tenalji von Ferseniin:

Miten löydät jatkopaikalle Kauppatorin laiturilta:

Mitä vuosijuhlissa tapahtuu?
TaiYo:n vuosijuhlia juhlitaan tänä vuonna toista kertaa akateemisen pöytäjuhlan muodossa. Juhla alkaa prologilla, eli cocktail-tilaisuudella, jolle kaikki vieraat ovat tervetulleita ja jossa nautitaan juhlien alkumalja. Prologin aikana sidosryhmien, yhteistyötahojen ja esimerkiksi ainejärjestöjen edustajat voivat esittää onnittelutervehdyksensä ylioppilaskunnalle. Saapuminen tapahtuu joustavasti, mutta tervehdysten tuojien toivotaan saapuvan prologin alkaessa. Muutoin prologi koostuu vapaasta seurustelusta ennen pöytiin siirtymistä.
Prologin päätteeksi siirrytään pöytiin ensimmäistä näytöstä, alkuruokaa, varten. Tapahtumatilassa on plaseeraus- eli plassikartta ja pöydissä plassikortit, joiden avulla löydät oman istumapaikkasi. Pöytäjuhlan aikana juhlissa syödään, juodaan ja lauletaan sekä nautitaan esityksistä ja puheista. Kunkin näytöksen, eli ruokalajin välissä on väliaika. Pöydistä saa tarvittaessa poistua myös muulloin kuin väliajalla, mutta toivomme tämän tapahtuvan muulloin kuin esitysten, puheiden tai laulujen aikoina.
Juhlassa laulettavat laulut löytyvät kunkin istumapaikalla olevasta lauluvihkosta eli libretosta. Laulut ovat pääosin monille entuudestaan tuttuja melodioita uudelleen sanoitettuina. Juhlassa on laulunjohtaja, joka spiikkaa ja aloittaa kaikki laulut. Mikäli haluat toivoa jotakin kappaletta tai pitää jonkin lyhyen puheenvuoron, voit tiedustella mahdollisuutta tähän laulunjohtajalta. Kunkin laulun jälkeen skoolataan siten, että ensin skoolataan oikealle etuviistoon, sitten vasemmalle etuviistoon ja sen jälkeen suoraan eteen vastapäätä istuvalle, minkä jälkeen otetaan kulaus omasta juomasta.
Kolmannen näytöksen, eli jälkiruoan päätyttyä siirrytään epilogiin eli jatkoille. Jatkopaikka ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Jatkot ovat avoimet kaikille.
Vuosijuhlien kulku:
- Prologi (cocktail-tilaisuus, yhteistyötahojen tervehdykset)
- Ensimmäinen näytös (alkuruoka: ruokaa, juomaa, yhteislaulua, puheita ja esityksiä)
- Toinen näytös (pääruoka: ruokaa, juomaa, yhteislaulua, puheita ja esityksiä)
- 2. väliaika (tauko)
- Kolmas näytös (jälkiruoka: ruokaa, juomaa, yhteislaulua ja esityksiä)
- Epilogi (jatkot)

Miksi akateemiset pöytäjuhlat?
TaiYo9-vuosijuhlat ovat ylioppilaskunnan vasta kaikkien aikojen toiset akateemiset pöytäjuhlat. Akateemiset pöytäjuhlat ovat Suomessa perinteinen korkeakouluopiskelijoiden tapa juhlistaa esimerkiksi yhteisön vuosijuhlia, muita merkkipäiviä tai muuten vaan viettää aikaa esimerkiksi erilaisten teemapöytäjuhlien muodossa. Akateemisia pöytäjuhlia kutsutaan myös tuttavallisemmin sitseiksi, erityisesti jos kyseessä ei ole vuosijuhla.
Akateemiset pöytäjuhlat jatkoineen tarjoavat erilaisen tavan juhlistaa yhteisöä. Pöytäosuuden aikana voi nauttia ruoasta ja juomasta, intoutua yhteishenkeä kohottaviin yhteislauluihin sekä tutustua pöytäseurueen uusiin ihmisiin tai vaihtaa rauhassa kuulumisia vanhojen tuttujen ja ystävien kanssa. Akateemiset pöytäjuhlat sopivat niin uudelle opiskelijalle, alumneille ja sidosryhmien ja yliopiston henkilökunnan edustajille. Jatkoilla taas voi nauttia vapaammasta oleskelusta ja juhlimisesta.
Kullakin yhteisöllä on omanlaisiaan, mutta usein myös muiden kanssa yhteneväisiä sitsi- ja vuosijuhlaperinteitä. Näitä voivat olla esimerkiksi monien yhteisöjen käyttämät samat laulut, tietyt ohjelmanumerot tai muut kulttuuriin kuuluvat tavat. Näin eri yhteisöjen juhlista löytää varmasti jotakin tuttua, mutta myös uutta.

Vuosijuhlien pukukoodi on juhlapuku akateemisin kunniamerkein tai muu juhlava pukeutuminen. Mitä tämä siis tarkoittaa?
Vuosijuhlat ovat ylioppilaskunnan hienoin ja arvokkain juhla, mutta emme halua kenenkään jäävän tapahtumasta pois pukukoodin takia. Jos sinulla on tai olet aina halunnut käyttää iltapukua, pitkää mekkoa tai frakkia, nämä ovat juuri oikeat juhlat siihen! TaiYon juhlilla on kuitenkin täysin sopivaa käyttää myös esimerkiksi juhlavaa haalaria, tummaa pukua tai lyhyempää kuin täyspitkää mekkoa. Toivomme vierailta siis juhlavaa pukeutumista, mutta tarkemman toteutuksen saa jokainen päättää itse! Taideyliopiston ylioppilaskuntana arvostamme myös luovuutta ja omaperäisyyttä. Sopiva vapaus ja lupa heittäytymiseen ulottuu myös asusteisiin, kampauksiin ja esimerkiksi kenkiin!
Akateemiset kunniamerkit ovat esimerkiksi ylioppilaskuntien tai yliopistoyhteisöön liittyvien järjestöjen myöntämiä ansio- ja kunniamerkkejä, joita myönnetään yleensä ansiokkaasta toiminnasta yhteisön hyväksi. Kaikki TaiYon nykyiset ja entiset jäsenet sekä työntekijät saavat käyttää ylioppilaskunnan nauhaa, jota voi ostaa TaiYon toimistolta. TaiYo:n nauhaa voi käyttää oman valinnan mukaan joko pitkänä toiselta olalta alas tai ruusukkeeksi taiteltuna, tai muulla arvokkaalla tavalla.
Tarkempaa ohjeistusta nauhan käytöstä löytyy TaiYon ohjesäännöstä ylioppilaskunnan tunnuksiin liittyen luvusta III : https://taiyo.fi/wp-content/uploads/2015/01/tunnusohjesc3a4c3a4ntc3b6-250913.pdf

TaiYo:n vuosijuhlien hinta on tänä vuonna 75 euroa TaiYo:n jäsenille ja 85 euroa muille juhlavieraille. Vuosijuhlilla ei pyritä tekemään voittoa, vaan ainoastaan kattamaan juhlien järjestämisestä koituvat kustannukset. Vuosijuhlien osallistumismaksujen tuotoilla kustannetaan
- juhlapaikan tilavuokra
- kolmen ruokalajin ravintolaillallinen juomineen kullekin osallistujalle
- esiintyjien palkkiot
- muut mahdolliset, esimerkiksi kattaukseen ja koristeluun liittyvät kulut.
Vuosijuhlien hinta pyritään pitämään jäsenistölle mahdollisimman alhaisena, jotta mahdollisimman monen olisi mahdollisuus halutessaan osallistua vuosijuhlille. Pyrimme myös siihen, että vuosijuhlakulttuurimme on sellainen, että osallistujille ei tulisi osallistumismaksun lisäksi muita kustannuksia, esimerkiksi tiukan pukukoodin mukaisen vaatetuksen hankinnasta tai juhlapaikalle pääsemisestä tai sieltä poistumisesta. Myös koristelussa hyödynnämme parhaamme mukaan jo olemassa olevia tai muutoin edullisia tai ilmaisia ratkaisuja.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.